Emotivan rastanak
0

Zvanično: Juventus otpustio Pirla, ali mu se emotivno zahvalio

K. H.
Andrea Pirlo (Foto: EPA-EFE)
Andrea Pirlo (Foto: EPA-EFE)
Andrea Pirlo i zvanično više nije trener Juventusa, a klub iz Torina oprostio se od ovog stručnjaka na društvenim mrežama uz posebnu zahvalnicu za sve što je uradio u proteklih godinu dana.

"Hvala Andrea. To su prve riječi koje svi moramo izgovoriti na kraju ovog zajedničkog iskustva", piše na početku objave na zvaničnoj stranici Juventusa.

Oni dalje navode da je Pirlo u Juventusu prije godinu dana započeo svoju prvu trenersku avanturu, a da je za nešto takvo potrebna hrabrost, kao i svjest o mogućnostima i to posebno teškom periodu uzrokovanim pandemijom koronavirusa.

Poručili su kako su svi sigurni da će Pirlo jednog dana biti među najboljim trenerima na svijetu, a napomenuli su i to da je s klubom osvojio dva trofeja: Kup Italije i Superkup.

"Za sve to, hrabrost, predanost, strast s kojom je svakodnevno radio i za sve postignute uspjehe, naša zahvalnost dolazi iz srca", poručili su iz kluba.

Očekuje se da će novi trener Juventusa biti Massimiliano Allegri, a pojedini mediji u Italiji pišu da će Pirlo karijeru nastaviti na klupi Sassuoloa.