Postignut dogovor
99

Zvanično: Jose Mourinho na kraju sezone preuzima Romu

D. B.
Portugalski stručnjak Jose Mourinho postat će novi trener Rome, potvrđeno je iz rimskog kluba.

Roma je danas iznenadila sportsku javnost informacijom da je postignut dogovor s portugalskim stručnjakom Joseom Mourinhom, koji će ekipu na kraju sezone preuzeti od aktuelnog trenera Paula Fonsece. Saradnja je dogovorena na tri godine.

Mourinhov posljednji klub je bio engleski Tottenham, koji je napustio prošlog mjeseca zbog loših rezultata i ispadanja iz Evropske lige.

"Oduševljeni smo što možemo potvrditi da je postignut dogovor s Joseom Mourinhom, koji će postati naš trener pred sezonu 2021/2022", saopćeno je iz Rome.

Karizmatični Portugalac italijansku Seriju A pamti po dobrom jer je s Interom 2010. godine osvojio trostruku krunu.

Pedesetosmogodišnji stručnjak je u karijeri osim Tottenhama i Intera vodio Manchester United, Chelsea, Porto, Leiriju i Benficu.

Dosad je osvojio mnoštvo trofeja, tri puta je bio prvak Engleske, jednom je osvojio FA Cup, četiri puta League Cup, dva puta Ligu prvaka, tri puta špansku LaLigu, tri puta Kup Španije, dva puta Španski superkup, dva puta italijansku Seriju A, po jednom Kup Italije i Italijanski superkup, dvije titule prvaka Portugala, dva puta Portugalski kup, jednom UEFA kup, Evropsku ligu i UEFA-in Superkup. Također, dvostruki je osvajač Portugalskog superkupa te Engleskog superkupa.

Recimo i da je Mourinho četiri puta proglašen za najboljeg trenera godine.