Nogomet
17

Zvanično: Hiddink novi trener Chelseaja

Klix.ba
Guus Hiddink (Foto: EPA)
Guus Hiddink (Foto: EPA)
Guus Hiddink je i zvanično imenovan za nasljednika Josea Mourinha na klupi Chelseaja. Bivši selektor Turske i Holandije neće predvoditi Chelsea u današnjoj utakmici protiv Sunderlanda, ali će boraviti na tribinama.

Ovo je drugi put da holandski stručnjak preuzima klupu Plavaca i ponovo dolazi kao privremeno rješenje pošto će ostati samo do kraja sezone. Prvi put je stigao sredinom februara u sezoni 2008/09. kada je zamijenio Felipea Scolarija. I tada je Plavce vodio samo do kraja sezone.

U toj sezoni Hiddink je sa Chelseajem stigao do polufinala LIge prvaka gdje je kontraverznim suđenjem Tom Henning Ovreba u uzvratnoj utakmici na Stamford Bridgeu Chelsea ispao od Barcelone.

Barca je golom Inieste za 1:1 u finišu utakmice prošla dalje zbog gola u gostima pošto je prvi meč završen rezultatom 0:0.

Chelsea je tu sezonu završio na trećem mjestu u Premiershipu, a osvojili su FA kup. Hiddink ovog puta dolazi u težoj situaciji kada je klub na 16. mjestu nakon 16 odigranih kola Premiershipa, dok u Ligi prvaka u osmini finala igraju protiv Paris Saint-Germaina.