Stigao na posudbu
15

Zvanično: Arsenal iz prvaka Južne Amerike doveo prvo pojačanje u januaru

K. H.
Pablo Mari (Foto: EPA-EFE)
Pablo Mari (Foto: EPA-EFE)
Španski defanzivac Pablo Mari prvo je pojačanje Mikela Artete na klupi Arsenala, a ovaj sada već bivši štoper brazilskog Flamenga provest će narednih šest mjeseci na posudbi u ovom londonskom klubu.

Mari je bio glavni cilj Artete u januarskom prijelaznom roku, a kako se radi o igraču koji još uvijek nije dokazan u evropskim okvirima, Topnici su uspjeli dogovoriti posudbu do kraja sezone te će, ukoliko se dobro pokaže u dresu Arsenala, klub otkupiti njegov ugovor.

Ovaj španski nogometaš rođen je 1993. godine, a karijeru je počeo u Mallorci u kojoj je prošao omladinsku školu. Nakon toga je igrao za Gimnastic, kratko je bio u Manchester Cityju za koji nije upisao nijedan zvanični nastup, a svoj kvalitet potvrdio je igrajući za Flamengo s kojim je postao prvak Južne Amerike nakon pobjede protiv River Plate u finalu rezultatom 2:1.

Mari je u 2019. godini odigrao 22 utakmice za Flamengo, a posebno je impresionirao Artetu u finalu Svjetskog klupskog prvenstva protiv Liverpoola.

Priliku za debi u dresu Arsenala Mari će imati već za vikend kada Topnici igraju protiv Burnleyja, a susret se igra u nedjelju od 15:00 sati.