Pohvalili se pozivom
0

Zvanična stranica Osijeka iskoristila nadimak "Ljiljani" za seniorsku reprezentaciju BiH

E. K.
Nail Omerović u dresu Osijeka (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)
Nail Omerović u dresu Osijeka (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)
Prvotimac Osijeka Nail Omerović je dočekao prvi poziv u seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a zvanična stranica ovog kluba je upotrijebila nadimak "Ljiljani" za našu selekciju.

Kako su istakli na zvaničnoj stranici hrvatskog kluba, našu selekciju očekuju dva prijateljska duela, a priliku da zaigra na njima će imati upravo Nail Omerović.

"Naš prvotimac Nail Omerović dočekao je prvi poziv u seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine! Novi selektor Sergej Barbarez uvrstio ga je među svoje izabranike za dva vrlo atraktivna prijateljska dvoboja koja uskoro očekuju "Ljiljane". Prvi je 3. juna s Engleskom u Newcastleu, a drugi šest dana kasnije protiv Italije u Empoliju", navodi se na zvaničnoj stranici Osijeka i dodaje:

"Stoga je Omerović teško mogao i zamisliti bolji trenutak za svoj mogući debi u najboljoj nacionalnoj vrsti BiH".

Inače, za NK Osijek je ove sezone nastupio 30 puta računajući sva takmičenja, postigao jedan gol i imao jednu asistenciju.

Pored Omerovića, Barbarez je u reprezentaciju pozvao i veznjaka Antalyaspora Darija Šarića i ofanzivca Hajduka na posudbi u Radomlju Madžida Šošića.