Nogomet
0

Žvaka zamalo uzrok tragedije na nogometnom terenu

Totalsport
Aloisio, napadač brazilskog nogometnog drugoligaša Vasca da Game, završio je u bolnici nakon sudara s protivničkim igračem koji je zamalo doveo do njegovog gušenja žvakaćom gumom.

Liječnici Vasco da Game rekli su da je Aloisio na trenutak prestao disati, budući je žvakaća guma blokirala njegove dišne puteve.

  • Bila je to vrlo ozbiljna situacija. Srećom, identificirali smo problem jeko brzo i izvadili žvakaću gumu jako brzo da bismo mu pomogli da ponovo počne disati – rekao je Paulo Cesar Rocha, liječnik Vasca.

Do sudara s protivničkim igračem Brasiliensea došlo je sredinom drugog poluvremena kada je Aloisio u svom debiju za Vasco da Gamu u prvih 11 dobio udarac u glavu u skoku prilikom borbe za jednu visoku loptu. Doktori su odmah pohitali na teren i kola htne pomoći došla su na teren Jacare stadiona u Brasiliji.

  • Ne sjećam se puno toga. Jedino se sjećam kada mi je liječnik izvadio žvakaću gumu. Nikada nisam bio tako uplašen u životu. Nema više žvakanja za mene – rekao je Aloisio.

Ubrzo nakon što je zaprimljen u bolnicu Aloisio je iz nje otpušten, ali su mu zabranjene bilo kakve fizičke aktivnosti na sedam dana kao mjera opreza. Nova testiranja, kojima se treba ustanoviti njegova sposobnost za igru, trebala bi biti obavljena sljedeće sedmice.

Vasco da Gama je četverostruki brazilski prvak koji je prošle sezone ispao u drugi rang brazilskog nogometa, ali se u novoj sezoni nakon 20 odigranih kola nalazi na 1. mjestu na listi sa sjajnim šansama za promociju. U spomenutoj utakmici, u kojoj je zamalo došlo do gušenja, Vasco je pobijedio Brasiliense s minimalnih 1-0.