Serie A
9

Zukanović odigrao 90 minuta u iznenađujućoj pobjedi Genove protiv Lazija

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Genove savladala je Lazio na Olimpicu u posljednjoj utakmici 23. kola talijanske Serije A rezultatom 2:1.

Prvo polurijeme na Olimpicu proteklo je bez većih prilika i s jedne i s druge strane. Lazio je kontrolisao loptu, a Genova svoje prilike čekala iz kontranapada.

Već na početku drugog poluvremena, gosti stižu u vodstvu. Prvo je Lucas Leiva u 53. minuti propustio dobru priliku za nebesko-plave, a samo dvije minute nakon toga, Goran Pandev koristi neopreznost odbrane Lazija i postiže pogodak za 0:1.

Pet minuta bilo je dovoljno ekipi Simonea Inzaghija da stigne do poravnanja. Parolo je dobro pratio centaršut s desne strane i loptu skrenuo u mrežu,a treba napomenuti da je u samom finišu meča sudija Maresca uz pomoć VAR-a poništio pogodak gostima zbog igranja rukom Laxalta.

Lazio, za koji večeras zbog žutih kartona nisu igrali Milinković-Savić i Lulić, izgledao je totalno bezidejno u napadu, a takvu situaciju u 91. minuti iskoristili su gosti koji preko Laxalta postižu drugi pogodak i s rimskog Olimpica odnose veliku pobjedu.

Za goste je svih 90 minuta odigrao Ervin Zukanović.

Lazio je nakon ovog poraza ostao na trećoj poziciji sa 46 osvojenih bodova, dok se Genova popela na 13. poziciju i na svom kontu ima 24 osvojena boda.

Tabela: