Prvi trening Zmajeva
2

Zukanović i Jajalo složni: Sve je u našim rukama, ali nećemo potcijeniti Grke

Piše: N. K.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se okupila na Ilidži, gdje je počela pripreme za kvalifikacijski susret protiv Grčke za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju naredne godine.

Prije prvog treninga medijima su se obratili dva naša reprezentativca iz Serije A - Ervin Zukanović i Mato Jajalo.

"Utakmica protiv Grčke će biti teška i to svi znamo. Danas nam je prvi dan i još nismo svi na okupu. Kada nam se i ostali priključe imat ćemo osam dana da se spremimo za meč", rekao je Zukanović.

Naš defanzivac se potom osvrnuo na probleme koji su pojedini nogometaši imali u protekloj sezoni.

"Reprezentativcima koji su igrali sve vrijeme u svojim klubovima predstoji težak period jer su u fazi odmora. S druge strane, ostali koji nisu igrali ili su bili povrijeđeni, kao što je bio moj slučaj, moraju stisnuti zube u sljedećim danima. Znamo da Grci imaju veliki broj debitanata u ekipi i da će oni igrati svoju igru s poznatom defanzivom taktikom. Ipak, mišljenja sam da je sve u našim rukama i da sve zavisi od nas samih", jasan je Zukanović.

Sličnog mišljenja je i nogometaš Palerma Mato Jajalo.

"Trebamo se na sebe skoncentrisati maksimalno. I u Grčkoj smo držali sve u našim rukama do nesretnog gola. Grke nećemo potcijeniti niti njihove debitante jer svako ko je reprezentativac znači da vrijedi. Svi smo u našoj ekipi došli uglavnom s odmora i svi ćemo se spremiti na svoj način da na kraju ostvarimo pozitivan rezultat", rekao je Jajalo.