Nastavljeno suđenje
0

Žrtva silovanja zaplakala nakon pitanja advokatice nogometaša Manchester Cityja

N. K.
Benjamin Mendy (Foto: EPA-EFE)
Benjamin Mendy (Foto: EPA-EFE)
Žena koja tvrdi da ju je nogometaš Manchester Cityja Benjamin Mendy (28) silovao rasplakala se na sudu kada je njegova advokatica pitao zašto nije pokušala otići.
Francuski internacionalac navodno je namamio ženu u svoju spavaću sobu tako što joj je uzeo telefon i pregledavao njene gole slike. Na sudu je prikazan policijski razgovor s navodnom žrtvom u kojem ona tvrdi da je upotrijebio otisak prsta da otvori vrata spavaće sobe.

Rekla je da je ušla za njim, tražeći da joj vrati telefon i da su se vrata zatvorila za njom. Žena je tvrdila da je više puta rekla Mendyju da ne želi imati seks s njim tokom incidenta u oktobru 2020., ali je rekla da joj je rekao: "Pa, vrata su ionako zaključana" i rekao joj da se skine do donjeg veša.

Porotnici su ranije čuli da je Mendy imao brave u stilu "sobe panike" na nekim sobama u svom domu, uključujući spavaću sobu. Ženi, koja je druga svjedočila na suđenju, danas poslijepodne postavljala je pitanje Mendyjeva advokatica Eleanor Laws QC.

Laws je sugerisala da vrata nisu bila zaključana, a navodna žrtva je upitana zašto nije pokušala napustiti sobu.

"Već mi je rekao da u tom trenutku neću moći izaći. Nisam mislila da bi trebala napraviti scenu jer sam tada shvatila...", rekla je žena i počela plakati.

"Bila sam u sobi s nekim koga ne poznajem i nisam mogla izaći pa sam smatrala da mi je to jedini izbor", rekla je nakon što se pribrala.

Tvrdila je da ju je tada silovao tri puta prije nego što joj je rekao: "Dobro je, imao sam seks s 10.000 žena" i navodno dodao: "To je privilegija".

Inače, ovo suđenje će prema procjenama trajati četiri mjeseca.