Pred meč
1

Zrinjski želi trofej Kupa, na Slobodu gledaju kao na samo jednu utakmicu u nizu

R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Već sad davne 2008. godine mostarski Zrinjski osvojio je svoj jedini Kup Bosne i Hercegovine. Četa Harija Vukasa nastojat će to ispraviti ove sezone, a sutra im na megdan u okviru osmine finala dolazi Sloboda iz Tuzle.

Prije posljedneg treninga pred kup okršaj golman Plemića Ivan Brkić više je govorio o teškom nedjeljnom porazu u Premijer ligi od susjeda iz Širokog Brijega.

"Ipak, treba se okrenuti novom izazovu, Slobodi koja dolazi sutra i ta utakmica sigurno neće biti lagana. Tuzlaci su u takvoj situaciji da će svoje šanse tražiti u kupu, ali mi moramo dati sve od sebe i kako znamo i umijemo trebamo pobjediti", najavio je hrvatski golman.

Ivan Brkić (Foto: R. D./Klix.ba)
Ivan Brkić (Foto: R. D./Klix.ba)

Brkić ne krije da je cilj Zrinjskog osvajanja ovog trofejda ove godine te da će njegova ekipa sve dati za konačnu pobjedu.

S novinarima je porazgovarao i jedan od najboljih premijerligaških stopera, sigurno i stameni Slobodan Jakovljević.

"Prošle srijede smo isto igrali protiv Slobode, ali ovo je nova utakmica, teža sama po sebi jer je za prolaz", kazao je Jakovljević.

On je s Plemićima osvojio dva naslova, ali još nije kup. Nada se da će se to promjeniti ove sezone.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

"Svaka naredna utakmica za nas je derbi, sutrašnja protiv Slobode, Sarajevo u subotu, pa ide Velež, Željezničar", izjavio je te kazao kako se poraz protiv Širokog analizirao, ali je na treneru da pronađe i saopći uzroke.

U Zrinjskom niko ne želi da potvrdi kako se klub nalazi u krizi igre ili rezultata jer sarajevski dvojac na tabeli bježi Plemićima tek četiri boda.

Zrinjski i Sloboda svoju kup utakmicu osmine finala igraju u Mostaru sutra od 15:30 sati.