Liga za prvaka
80

Zrinjski zasluženo savladao Sarajevo, Bilbija donio važnu pobjedu Plemićima

Piše: K. H.
(Foto: Ž.M./Klix.ba)
Ekipa Zrinjskog savladala je Sarajevo u jednom od dva derbija 26. kola Premijer lige BiH, a konačni rezultat na kraju je glasio 1:0.

Nakon uvodnog ispitivanja snaga, Jović je imao prvu priliku na meču, ali je iz dobre pozicije krilni napadač Zrinjskog šutirao jako loše. Isti igrač tri minute nakon toga pogodio je vanjski dio mreže.

Prvi opasan napad Bordo ekipe gledaoci Pod bijelim brijegom vidjeli su u 20. minuti kada su se domaći uz dosta sreće uspjeli odbraniti, a novu dobru priliku za Zrinjski imao je Pezer u 31. minuti kada je šutirao nakon kornera.

Do kraja prvog poluvremena bilo je nekoliko izglednih pozicija, ali ne i prilika za domaći tim, pa se na odmor otišlo s rezultatom 0:0.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imali su igrači Sarajeva, ali kapiten Krste Velkoski koji se našao u velikoj prilici nakon što je kompletna odbrana Zrinjskog ispala na centru šutirao je pored gola. On je u pomenutoj situaciji imao usamljenog Kuzmanovića na lijevoj strani, ali mu nije dodao loptu te je tako propala najveća prilika gostiju iz Sarajeva.

Nakon toga, Zrinjski je opet preuzeo kontrolu nad igrom, a novu veliku priliku imali su u 61. minuti kada Pavlović griješi, Jović ga lagano prolazi, ali iako je gol bio prazan Jović nije uspio pogoditi okvir gola.

U 73. minuti, Zrinjski zasluženo dolazi u vodstvo. Bilbija je sjajno uposlio Čirjaka, Pavlović mu brani udarac, ali odbijena lopta opet dolazi do Bilbije koji je udarcem s nekih 25 metara šalje u mrežu za veliko slavlje domaćih igrača.

Do kraja meča nije bilo pogodaka, pa je Zrinjski upisao veoma važnu pobjedu, a nakon 26. kola oni se nalaze na samo dva boda iza prvoplasiranog Željezničara dok Sarajevo zaostaje pet bodova za Širokim Brijegom.

Tabela: