Meč 20. kola
10

Zrinjski zasluženo savladao Krupu i prestigao Velež na tabeli Premijer lige BiH

N. K.
Foto: G. Š./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Nogometaši Zrinjskog pobijedili su na stadionu Pod Bijelim brijegom u 20. kolu Premijer lige BiH ekipu Krupe rezultatom 1:0 te su tako na najbolji način otvorili proljetni dio prvenstva.

Plemići su od početka meča krenuli žestoko, a već u trećoj minuti Enin je presjekao jednu loptu, ali potom šutirao pored gola Krupe.

Gosti gotovo da nisu prelazili centar, a nakon pola sata igre Kolak je sjajno intervenisao nakon opasnog šuta Bilbije.

Ipak, spasa Kolaku nije bilo tri minute kasnije. Bilbija se odlično snašao nakon centaršuta te loptu grudima spustio za Enina koji pogađa mrežu gostiju. Zrinjski je tako zasluženo došao do vodstvo, a 1:0 je bio i rezultat prvog poluvremena.

I u nastavku meča Zrinjski je bio bolja ekipa, a prvu veliku priliku propušta Govedarica koji u 58. minuti neomatano šutira glavom visoko preko gola.

Uslijedio je period bez uzbuđenja, a najbliži drugom golu Zrinjski je bio devet minuta prije kraja meča kada je Kolak sjajno odbranio stopostotnu priliku Mašiću koji je izbio sam ispred njega. Nije bilo više promjene rezultata pa je ostalo 1:0 za mostarski tim.

Zrinjski je večerašnjom pobjedom prestigao Velež i Široki Brijeg te je sada na četvrtoj poziciji Premijer lige BiH, dok je Krupa i dalje na pretposljednjem mjestu.

Rezultat i strijelac:

Zrinjski - Krupa 1:0 (Enin 35')

Tabela: