Finansijski kažnjen
25

Zrinjski vratio nogometaša kojeg je bivši trener Rendulić odstranio iz ekipe

N. M.
Kožulj, desno (Foto: HŠK Zrinjski Mostar)
Kožulj, desno (Foto: HŠK Zrinjski Mostar)
Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine u nogometu Zrinjski oglasio se večeras saopćenjem u kojem kaže da je u ekipu vraćen iskusni veznjak Zvonimir Kožulj.

Kožulj je ljetos stigao kao veliko pojačanje pod Bijeli brijeg, ali nije baš opravdao taj epitet zbog čestih problema s povredama, a iz ekipe je odstranjen krajem oktobra.

U međuvremenu je Rendulić dobio otkaz na klupi Plemića, a sada je Kožulj vraćen u tim.

"Zvonimir Kožulj danas je opet priključen radu s prvom momčadi nakon što je od 27. oktobra zbog kršenja disciplinskog pravilnika trenirao odvojeno od ostatka ekipe. Nakon zajedničkog razgovora sa stručnim štabom i kapitenima momčadi te isprike igrača, Uprava kluba donijela je odluku da se Kožulj vrati u redoviti trenažni proces i finansijski kazni sukladno disciplinskom pravilniku kluba", saopćeno je iz Zrinjskog, koji sada kao trener predvodi Mario Ivanković.

Ukupno je Kožulj ove sezone upisao deset nastupa za Zrinjski, a postigao je dva gola. Oba je dao Kožulj na spektakularnoj utakmici Konferencijske lige protiv AZ Alkmaara u Mostaru, kada je bh. prvak slavio 4:3.

Podsjetimo, Zrinjski je u rezultatskoj krizi i u prošlom meču je poražen od fenjeraša premijerligaške tabele Zvijezde 09 (1:0).

Naredni meč Zrinjski igra u nedjelju od 15:15 sati, kada će gostovati Širokom Brijegu na Pecari.