Premijer liga BiH
31

Tok utakmice / Zrinjski - Velež 3:1

K. H.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Na stadionu Pod Bijelim brijegom igrao se derbi susret 13. kola Premijer lige BiH između Zrinjskog i Veleža, a tekstualni prijenos mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.

Kraj utakmice

Zrinjski - Velež 3:1

90+3' - Čini se da u Mostaru više neće biti pogodaka.

90+1' - Prečka! Sjajan udarac Mašića, okvir gola je spasio Rođene.

90' - Igrat će se još tri minute.

84' - Velež nastavlja s napadima prema golu Zrinjskog, ali nakon penal nisu uspjeli napraviti nijednu priliku i eventualno postići gol kojim bi se vratili u ovaj meč.

Zrinjski - Velež 3:1

81' - Goooool! Mulić pogađa s bijele tačke

80' - Penal za Velež! Čorluka je srušio Radovića u kaznenom prostoru Zrinjskog, Peljto je pokazao na bijelu tačku.

80' - Nema više uzbuđenja u Mostaru, kao da se čeka samo da sudija Peljto označi kraj utakmice.

70' - Tempo igre je opet pao, do kraja je ostalo 20 minuta i čini se da je u Mostaru, barem kada je u pitanju pobjednik ovog meča, sve odlučeno.

65' - Nastavljaju se napadi Veleža, ali sve je to jalovo i odbrana Zrinjskog lagano brani pokušaje Rođenih.

61' - Trostruka izmjena u Veležu. Na terenu su Vehabović, Ćosić i Mulić.

Zrinjski - Velež 3:0

58' - Gooooool! Bilbija kruniše hat-trick, opet je šutirao glavom, Bobić je ovaj put odbranio, no napadač Zrinjskog je bio najbrži na odbijenoj lopti i pogodio za prvi hat-trick u ovoj sezoni.

56' - Prečka! Anđušić je šutirao glavom, lopta je opet dugo bila u zraku, a na kraju je pogodila prečku. Zrinjski je imao puno sreće.

53' - Velež je odmah krenuo još ofanzivnije, težak zadatak za Rođene u nastavku meča.

Zrinjski - Velež 2:0

50' - Goooooool! Bilbija postiže drugi gol, ovaj put glavom nakon centaršuta Ivančića s desne strane. Napadač Plemića je sjajno dočekao loptu koja je dugo letjela s desne strane, a onda je glavom poslao u nebranjeni dio mreže Bobića. Velika prednost za Zrinjski.

48' - Bobić sjajno brani pokušaj Bilbije i spašava Velež odmah na početku drugog poluvremena.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Osmić je izašao iz igre, na terenu je Bihorac.

Prvo poluvrijeme

Zrinjski - Velež 1:0 (Bilbija)

45+1' - Radović je šutirao iz slobodnog udarca, ali jako loše i daleko od gola.

45' - Igrat će se jedna minuta sudijske nadoknade.

40' - Pokušaj Zrinjskog nakon dugo vremena, Stojkić je šutirao, ali preko gola. Ovo je drugi pokušaj Plemića u današnjem meču, a prvi je, podsjećamo, s bijele tačke u gol pretvorio Bilbija.

37' - Velež još uvijek napada, Zrinjski kao da ne želi loptu u svom posjedu.

32' - Velika šansa za Velež! Brkić je sjajno odbranio udarac Anđušića koji je glavom pokušao nakon centaršuta Radovića s lijeve strane. Sjajna odbrana golmana Plemića.

30' - Četiri vezana kornera za Velež, ali Rođeni nakon ubacivanja iz ugla nisu uspjeli ugroziti gol Zrinjskog.

26' - Velež napada, pokušava doći do gola Plemića i ugroziti Brkića kako bi stigli do poravnanja. Za sada se Zrinjski dobro brani.

22' - Brandao je šutirao, ali lopta odlazi preko gola. Propala je izgledna prilika za gostujući tim.

22' - Slobodan udarac za Velež iz opasne pozicije sa nekih 20 metara.

19' - Velež je odmah krenuo prema golu Zrinjskog kako bi stigli do poravnanja, ali za sada nemaju pravih prilika.

Zrinjski - Velež 1:0

15' - Goooooool! Zrinjski vodi golom Bilbije s bijele tačke.

15' - Penal za Zrinjski! Zeljković, novi reprezentativac BiH, srušio je Filipovića u svom kaznenom prostoru, a sudija Peljto pokazao na bijelu tačku. Može se reći veoma naivan penal mladog Zeljkovića s obzirom na to da se ranije mogao osloboditi lopte.

13' - Odlična šansa za Velež! Cvijanović šutira, golman Zrinjskog krajnjim naporom brani i izbija loptu u korner.

12' - Tempo igre je opet pao, igra se na sredini terena, a nešto aktivniji su igrači Veleža.

7' - Žestok sudar Jakovljevića i Radovića, prekid u Mostaru u ovim trenucima. Štoper Zrinjskog je dobio žuti karton, a Velež slobodan udaraca na lijevoj strani.

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

5' - Prva šansa za utakmici, a imali su je igrači Veleža. Radovac je primio loptu na nekih 25 metara, šutirao, ali lopta odlazi preko gola.

4' - Bez prilika u samom uvodu. Igra se oprezno i na sredini terena.

1' - Utakmica je počela. S centra su krenuli igrači Zrinjskog.

16:59 - Uoči početka utakmice održana je minuta šutnje u čast nedavno preminulom bivšem selektoru kadetske reprezentacije BiH Sakibu Malkočeviću.

16:59 - Igrači su na terenu, sve je spremno za početka meča. Glavni sudija meča je Irfan Peljto iz Sarajeva.

16:55 - Velež je uoči ove utakmice na petom mjestu na tabeli sa sa 19 osvojenih bodova, dok je Zrinjski na sedmom mjestu sa 16 osvojenih bodova.

16:45 - Zrinjski je na konferenciji za medije uoči utakmice umjesto Mladena Žižovića predstavljao Mario Ivanković, a on je istakao da ne treba napominjati važnost ovakve utakmice.

"Znamo da svaka utakmica nosi tri boda, a derbi duplo, ako ne i troduplo. Tako da se ulazi s posebnim emocijama i posebnom energijom na svakoj utakmici Veleža i Zrinjskog. Očekujem dinamičnu utakmicu s dosta golova i pobjedu Zrinjskog", kazao je Ivanković.

Njegov kolega na suprotnoj strani Feđa Dudić je ulogu favorita prepustio Zrinjskom.

"Imali su previsoke ambicije na početku prvenstva, to jeste osvajanje titule i sad kad uzmemo u obzir da su sedmi, znamo u kakvom se stanju nalaze. To je sigurno kvalitetna ekipa, puna dobrih pojedinaca, a zašto nešto ne funkcioniše kako treba, to sigurno oni znaju. Imali su raznih problema, pojavu korone u ekipi, ali to nas ne smije nimalo zavarati. Veliki respekt i poštovanje prema njima, a mi ćemo pokušati da iskoristimo njihov psihološki pritisak do pobjede. U dobroj smo formi, imamo seriju dobrih rezultata, tako da se s pravom sutra nadamo dobrom rezultatu", rekao je Dudić.

16:33 - Trener Zrinjskog Mladen Žižović priliku u današnjem meču dao je nešto iskusnijim igračima, a prije svega se to odnosi na Peru Stojkića koji će igrati na poziciji lijevog beka, dok će Barbarić igrati na poziciji štopera.

S druge strane, Dudić je na klupi ostavio Mulića, što je sigurno najveće iznenađenje u današnjem meču.

16:30 - Zrinjski današnji meč igra u sastavu: Brkić, Ćorluka, Zlomislić, Ivančić, Barbarić, Stojkić, Jakovljević, Enin, Filipović, Tičinović, Bilbija.

Za Velež od prve minute igraju: Bobić, Radović, Zvonić, Zeljković, Pršeš, Cvijanović, Brandao, Osmić, Anđušić, Ferreyra, Radovac.

16:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobrodošli na tekstualni prijenos utakmice 13. kola nogometne Premijer lige BiH između Zrinjskog i Veleža. Meč se igra se početkom u 17 sati.