Utakmica u 21 sat
38

Zrinjski večeras u gostima kod LASK-a igra prvu utakmicu play-offa Evropske lige

E. B.
Foto: HŠK Zrinjski
Foto: HŠK Zrinjski
Nogometaši Zrinjskog večeras u gostima kod LASK-a u austrijskom Linzu igraju prvu utakmicu play-offa Evropske lige.

Dvomeč s LASK-om će odlučiti da li će Zrinjski igrati grupnu fazu Evropske ili Konferencijske lige.

Ukoliko u dvomeču izbaci LASK, Zrinjski će zaigrati u grupama drugog po snazi evropskog klupskog takmičenja, a u slučaju da ispadne, nastavit će takmičenje u grupnoj fazi Konferencijske lige.

LASK je prošle sezone zauzeo treće mjesto na tabeli austrijske Bundeslige sa 14 bodova zaostatka u odnosu na šampiona Red Bull Salzburg, a, sudeći prema kladionicama, u večerašnjem duelu je favorit.

"Najkvalitetnija su ekipa s kojom do sada igrali i od te tri nabrojane ekipe bolja je s velikom razlikom. Radi se o grupi odličnih pojedinaca koja želi i zna igrati, koja visoko pritišće. Međutim, izazova se ne bojimo", rekao je Rendulić.

Rendulića više od protivnikove jačine zabrinjava to što za njegovu ekipu neće igrati standardni štoperi Slobodan Jakovljević i Hrvoje Barišić, dok je Marin Magdić od ranije povrijeđen.

"Štoperski par će prvi put činiti Matej Senić i Ivica Batarelo koji će ujedno i debitovati. Imamo određenih problema, ali svi koji su zdravi raspoloženi čekaju utakmicu", poručio je Rendulić čija će ekipa imati podršku više od 1.000 navijača na stadionu Raiffeisen Arena u Linzu.

Utakmica između LASK-a i Zrinjskog igra se večeras na Raiffeisen Areni s početkom u 21:00 sat uz direktan televizijski prijenos na kanalima Arena Sporta, te tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.