Liga za prvaka
18

Zrinjski ubjedljivom pobjedom protiv Krupe krunisao treću titulu, kiks Širokog u Bijeljini

Piše: K. H.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Ekipa Zrinjskog ubjedljivom pobjedom protiv Krupe u 32. kolu Lige za prvaka Premijer lige BiH rezultatom 4:0 stavila je tačku na treću uzastopnu titulu prvaka, dok su u drugom meču Radnik i Široki Brijeg odigrali bez pobjednika (3:3:).

Zrinjski je za 30 minuta odlučio pitanje pobjednika protiv Krupe. Već u trećoj minuti Miloš Filipović postigao je pogodak za 1:0, čime je postao najbolji strijelac Premijer lige za ovu sezonu, a već u 11. minuti Plemići su udvostručili svoju prednost. Strijelac pogotka bio je Bencun.

Do poluvremena ekipa Bake Sliškovića postigla je još jedan pogodak, a strijelac je bio Handžić. U drugom poluvremenu novi/stari prvak je mirno kontrolisao prednost, a konačnih 4:0 svojih 16. pogotkom u sezoni postavio je Filipović.

Slično kao i u Mostaru, Široki Brijeg je u Bijeljini protiv Radnika već u 4. minuti stigao u prednost pogotkom Bagarića. U 20. minuti Radnik je preko Stojanovića poravnao rezultat, da bi do preokreta stigli već početkom drugog poluvremena.

Igrala se 51. minuta kada je Beširović pogodio za 2:1, ali samo dvije minute nakon toga Kvesić je poravnao na 2:2. Radnik je opet u vodstvo stigao u 59. pogotkom Glišića, da bi konačnih 3:3 postavio Bagarić u 89. minuti.

Ovim remijem, Široki Brijeg ostao je iza Sarajeva na tabeli te će ovu sezonu završiti na četvrtom mjestu.

Tabela: