Premijer liga BiH
40

Zrinjski u očajnim uvjetima nakon preokreta savladao Čelik

Piše: N. K.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometaši Zrinjskog pobijedili su na stadionu Bilino polje u okviru 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Čelika rezultatom 3:1.

Utakmica se igrala u očajnim uvjetima zbog snijega koji je prekrio teren, a već u sedmoj minuti domaći su poveli kada je Katanec loše reagovao, što je iskoristio Mahmutović i savladao Pirića.

Krenuli su potom Plemići po izjednačenje te je nakon promašaja Bilbije i Filipovića mrežu Zeničana zatresao Pezer.

Zrinjski je u 27. minuti imao veliku šansu za preokret. Udarac Bilbije je izbačen s gol-crte, a Karajbić je zatim uspio da odbrani šut Handžića s jednog metra udaljenosti.

Pet minuta prije odlaska na odmor Mostarci dolaze do preokreta nakon brze akcije. Filipović je sjajno ubacio za Handžića koji pogađa za 1:2.

I u nastavku Zrinjski je dominirao. U 51. minuti Karajbić je sjajno odbranio udarac Filipovića, a tri minute kasnije Bilbija je konačno pogodio nakon nesebične asistencije Handžića.

Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja pa je Zrinjski došao do 13 pobjede u sezoni s kojom su zasjeli na lidersku poziciju s dva boda više i utakmicom više od drugoplasiranog Željezničara.

Čelik će sa šestim porazom u nizu prezimiti na pretposljednjem mjestu i očito je da će Zeničane na proljeće čekati grčevita borba za opstanak.

Tabela: