Premijer liga BiH
87

Zrinjski u meču s osam golova razbio Leotar i oborio rekord Premijer lige BiH

D. P.
Zrinjski je oborio rekord po broju bodova u Premijer ligi (Foto: G. Š./Klix.ba)
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Nogometaši Zrinjskog razbili su Leotar rezultatom 6:2 u 19. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine i tako oborili rekord po broju bodova u jesenjem dijelu sezone (48).

Uvjerljivi lider na tabeli Premijer lige kao veliki favorit dočekao je ekipu Leotara i u Mostaru nije imao nikakvih problema da dođe do trijumfa. Golovi za Zrinjski "padali" su na vrijeme i ekipa Sergeja Jakirovića je u ranoj fazi riješila pitanje pobjednika.

U 13. minuti vidjeli smo prvu veliku priliku, a udarac Igora Savića s distance pogodio je prečku. No, samo nekoliko minuta kasnije domaćin je poveo.

Dragan Juranović je u 15. minuti oboren u kaznenom prostoru Leotara, a siguran realizator bio je Nemanja Bilbija koji tako postiže svoj 17. pogodak ove sezone.

Do odlaska na odmor domaći su udvostručili vodstvo. Igrao se 31. minut kada je golman gostiju Vukanović odbranio udarac Juranovića, ali je lopta došla na nogu Ivana Jukića koji postiže prvijenac. To je bio rezultat prvog dijela.

U uvodnim minutama drugog poluvremena vidjeli smo i treći pogodak. U 49. minuti Bilbija je asistirao Saviću, a mladi bh. reprezentativac pogađa s desne strane za 3:0.

Nastavila se dominacija domaćeg tima, pa se postavljalo pitanje koliko ćemo vidjeti golova do kraja. Za 4:0 u 68. minuti pogađa Šipovac, a samo tri minute kasnije Ateljević postiže autogol i Leotar je bio nadomak debakla.

No, s dva brza gola preko Miloša Aćimovića i Asima Zeca gosti se koliko-toliko vraćaju u igru. Gosti su pogađali u 79. i 82. minuti susreta.

Ipak, Zrinjski je postigao posljednji pogodak, pošto je u 83. minuti nakon asistencije Bilbije još jedan gol postigao Šipovac za konačnih 6:2.

To je bio i konačan rezultat susreta. Zrinjski je tako došao do 48. boda u jesenjem dijelu prvenstva što je novi rekord za Premijer ligu BiH. Također, Mostarci su vezali i devetu pobjedu u nizu u elitnom društvu bh. nogometa.

Rezultat i strijelci:

Zrinjski - Leotar 6:2 (Bilbija 16', Jukić 31', Savić 49', Šipovac 68', 83', Ateljević autogol 72' / Aćimović 79', Zec 82')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore