Premijer liga BiH
82

Zrinjski u Gabeli deklasirao GOŠK i nastavio šampionsku utrku s Borcem

N. K.
Foto: HŠK Zrinjski
Foto: HŠK Zrinjski
Nogometaši Zrinjskog pobijedili su na stadionu "Perica Pero Pavlović" u 15. kolu Premijer lige BiH ekipu GOŠK-a rezultatom 5:1 te su se tako vratili na drugo mjesto prvenstvene tabele.

Aktuelni prvak BiH je u vodstvo stigao već nakon 10 minuta igre golom Bilbije iz penala. Upravo je napadač Plemića i izborio penal nakon što ga je srušio golman Vasilj u svom šesnaestercu.

Mogao je Zrinjski već u narednom napadu udvostručiti prednost, ali je Malekinušić šutirao pored gola. Nastavili su gosti i dalje napadati uprkos tome što su imali prednost, a osam minuta prije odlaska na odmor postigli su drugi pogodak. Ćuže je bio u ulozi asistenta, a Kiš strijelca. Ujedno je prvo poluvrijeme okončano rezultatom 2:0 za Zrinjski.

Samo što se krenulo sa centra u nastavku utakmice Zrinjski je postigao treći pogodak, a ovaj put strijelac je bio Ramić.

Prvaci BiH se tu nisu zadovoljili pa su u završnici utakmice postigli još dva pogotka. Prvo je Bilbija bio najviši u skoku nakon centaršuta iz kornera te je glavom postigao svoj danas drugi pogodak, a peti gol za Zrinjski postavio je mladi reprezentativac BiH Sabljić. Počasni gol za domaće postigao je Šuta i to nakon što je lopta na putu do gola poslije njegovog šuta udarila u jednog igrača Zrinjskog.

Zrinjski je današnjom pobjedom prestigao Sarajevo i smjestio se na drugo mjesto Premijer lige BiH sa četiri boda manje u odnosu na lidera Borca. GOŠK je ostao na devetoj poziciji. U narednom kolu Zrinjski gostuje ekipi Zvijezde 09, dok će GOŠK ugostiti Široki Brijeg.

Rezultat i strijelci:

GOŠK - Zrinjski 1:5 (Šuta 85' - Bilbija pen. 10', 81', Kiš 37', Ramić 47', Sabljić 83')

Tabela: