Premijer liga BiH
88

Zrinjski u finišu ostao bez pobjede kod Mladosti, Čelik savladao GOŠK

Piše: N. K.
Foto: E. M./Klix.ba
Čelik - GOŠK (Foto: E. M./Klix.ba)
Nogometaši Mladosti i Zrinjskog podijelili su bodove u Doboju kod Kaknja u okviru 29. kola Premijer lige BiH odigravši neriješeno 2:2.

Mostarci su u vodstvo stigli u 19. minuti nakon lijepe akcije koju je u gol pretvorio Mandrić. Međutim, slavlje za Plemiće je trajalo svega devet minuta budući da je Guzina prekrasno pogodio mrežu Brkića za 1:1.

Iako su obje ekipe do odlaska na odmor imale još nekoliko dobrih prilika za postizanje gola, promjene rezultata nije bilo. Već u sedmoj minuti nastavka, aktuelni prvak BiH je stigao do novog vodstva. Čirjak je fantastično pogodio iz slobodnog udarca za veliko slavlje gostujućih igrača.

I ponovo, baš kao i u prvom poluvremenu, redale su se šanse ispred oba gola, a posljednji pogodak viđen je 79. minuti. Jakovljević je loptu na putu prema golu zasutavio rukom za šta je dobio crveni karton, a Mladost udarac s bijele tačke, koji u gol pretvara Atajić za konačnih 2:2. Vrijedi izdvojiti da je Zrinjski u sudijskoj nadoknadi imao priliku doći do pobjede, ali je Čurjurić pogodio stativu s bijele tačke.

Široki Brijeg je s također 2:1 bio bolji od Krupe. Domaći su poveli sredinom prvog poluvremena preko Babića, a sedam minuta prije odlaska na odmor Enin je udvostručio prednost Širokobriježana. Konačnih 2:1 postavio je autogolom Marković u drugom poluvremenu.

Čelik je u Zenici golom Vrhovca nakon ubačaja Salčinovića stigao do važne pobjede 1:0 protiv GOŠK-a.

Rezultati:

Mladost - Zrinjski 2:2 Široki Brijeg - Krupa 2:1 Čelik - GOŠK 1:0

Tabela: