Drugo pretkolo EL
128

Zrinjski u 90. minuti ostao bez pobjede protiv Vallette

Piše: N. K.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Nogometaši Zrinjskog i Vallete večeras su u Mostaru odigrali neriješeno 1:1 u prvoj utakmici drugog pretkola kvalifikacija za Evropsku ligu.

Plemići su od početka pravili pritisak ka golu Maltežana i odmah na startu meča su imali dobru priliku preko Bekića. Ipak, golman gostiju je odbranio njegov pokušaj.

Filipović je u 13. minuti ubacio pred gol gostiju, ali je Bilbija glavom šutirao u golmana Vallette. Nastavili su Mostarci su opasnim napadima, a u 24. minuti nakon uigrane kombinacije poslije slobodnjaka, Filipović je šutirao preko gola.

Maltežani su prvu priliku propustili dvije minute kasnije kada je Nwoko pokušao glavom nakon kornera, ali je lopta otišla preko gola Zrinjskog.

Posljednju šansu za Zrinjski u prvom poluvremenu propustio je Bekić. Čekao je loptu koju mu je pred golom dodao Bilbija, ali je nije dočekao pa je u nastavku akcije udarac Pezera izblokiran.

I u nastavku ista slika na terenu, a Zrinjski napokon dolazi do gol u 51. minuti kada odbrana Vallette nije uspjela zaustaviti Bilbiju.

Aktuelni prvaci BiH su do kraja meča imali još dvije dobre prilike preko Stojkića i Bekića, a kazna za sve promašaje je uslijedila u 90. minuti kada je Fontanella postavio konačnih 1:1.

Zrinjski će tako s neriješenim rezultatom putovati na Maltu i tražiti prolaz u narednu rundu kvalifikacija za Evropsku ligu. Taj meč se igra za sedam dana.