Premijer liga BiH
341

Zrinjski u 90. minuti izbjegao poraz u derbiju od Tuzla Cityja

K. H.
(Foto: Klix.ba)
U derbi susretu 6. kola nogometne Premijer lige BiH ekipe Zrinjskog i Tuzla Cityja odigrali su meč bez pobjednika (1:1), a Plemići su do remija došli zahvaljujući golu koji su postigli u 90. minuti.

Zrinjski je na početku utakmice imao nešto izraženiji posjed lopte, a prvu šansu bilježimo u 15. minuti kada je Kamenar šutirao prema golu Fejzića, ali je pogodio svoj saigrača Bilbiju.

Igralo se poprilično oprezno i čvrsto s obje strane, a novi pokušaj vrijedan pominjanja viđen je u 32. minuti kada je Doffo nakon soloakcije šutirao, no domaći čuvar mreže je to lagano odbranio.

I onda, u 33. minuti, Tuzla City dolazi u vodstvo. Doffo je dodao do Džafića, a on sjajno lobuje istrčalog Kukića i postiže svoj četvrti gol u ovoj sezoni te donosi prednost gostima iz Tuzle.

Najbolju šansu za poravnanje Zrinjski je imao u 69. minuti kada je Mehidić nespretno uputio loptu prema svom golu, no Fejzić je to sjajno zaustavio.

Plemići su pokušavali doći do pogotka i do posljednjeg trenutka nisu odustajali, a u toj namjeri uspjeli su u 90. minuti kada je Malekinušić pogodio za 1:1 i tako svom timu donio jedan bod.

Tuzla City nakon ovog meča preuzima prvu poziciju od Slobode iako oba tima imaju po 13 bodova, a ovo im je bio prvi remi u ovoj sezoni. Oni imaju odigrati još zaostali meč protiv Borca, a u narednom 7. kolu igraju protiv Rudara na svom terenu.

Što se tiče Zrinjskog, oni su ostali na četvrtoj poziciji sa 11 osvojenih bodova iz pet odigranih utakmice, a ovo im je bio drugi remi. Prije toga, ostvarili su tri pobjede protiv Sarajeva, Željezničara i Borca te remi protiv Širokog Brijega, a u narednom susretu će se sastati protiv Posušja u gostima.

Rezultat i strijelci:

Zrinjski - Tuzla City 1:1 (Malekinušić 90' - Džafić 33')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore