Meč u Mostaru
6

Zrinjski siguran protiv Viteza za lidersku poziciju Premijer lige BiH

Piše: N. K.
(Foto: Klix.ba)
Nogometaši Zrinjskog pobijedili su na stadionu Pod Bijelim brijegom u okviru 17. kola Premijer lige BiH rezultatom 3:0.

Prvo poluvrijeme nije u potpunosti opravdalo očekivanje navijača. Bilbija je propustio dvije dobre šanse, kada je sjajno intervenisao Badrov.

S druge strane, mogao je Karić dovesti Vitežane u prednost, ali je Pirić odlično reagovao u situaciji jedan na jedan pa se na odmor otišlo bez pogodaka.

Već u desetoj minuti nastavka Zrinjski je došao u vodstvo. Handžić je primio loptu na nekih 16 metara od gola i preciznim udarcem matirao Badrova.

Petnaest minuta prije kraja meča Barišić je udvostručio prednost Plemića nakon ubacivanja Bilbije, koji je do kraja meča uspio promašiti još jednu veliku šansu.

Konačnih 3:0 postavio je Todorović u posljednjim minutama utakmice.

Inače, meč su ponovo obilježili navijači mostarskog kluba, jer je susret u Mostaru počeo veličanjem osuđenog ratnog zločinca Slobodana Pranjka, koji je u haškoj sudnici nedavno izvršio samoubistvo.

Zrinjski se s novom pobjedom probio na prvo mjesto Premijer lige BiH s dva boda prednosti u odnosu na Široki Brijeg i Željezničar, koji svoj međusobni duel igraju sutra. Vitez je ostao na posljednjoj poziciji.

Tabela: