Premijer liga BiH
13

Zrinjski siguran protiv Slobode, Tuzla City i Široki Brijeg remizirali

Piše: N. K.
Foto: D. Z./Klix.ba
Zrinjski - Sloboda (Foto: R. D./Klix.ba)
Nogometaši Zrinjskog pobijedili su u Mostaru u okviru 12. kola Premijer lige BiH ekipu Slobode rezultatom 2:0.

Plemići su tako potvrdili dobru formu te su uvezali treću uzastopnu pobjedu, dok je Sloboda nastavila s promjenjivim rezultatima u posljednje vrijeme.

Zrinjski je u vodstvo doveo Todorović u finišu prvog poluvremena nakon velike greške defanzivaca Slobode, dok je konačnih 2:0 postavio Bilbija devet minuta prije kraja utakmice.

Dobru utakmicu na Bilinom Polju odigrali su Čelik i Krupa, a domaći su slavili rezultatom 3:1. Zeničane je u vodstvo u 16. minuti doveo Bevab nakon katastrofalne greške gostujućeg golmana, a Dilaver je nakon sjajne kontre udvostručio prednost u 53. minuti. Sjajni Dilaver je ubrzo postigao i svoj gol za uvjerljivo vodstvo Čelika, a već u sljedećem napadu Milanović je postavio konačnih 3:1.

Važnu pobjedu ostvarila je Mladost na gostovanju kod Zvijezde 09 u Ugljeviku rezultatom 2:0. Bojo je doveo ekipu iz Doboja kod Kaknja u vodstvo već u osmoj minuti, a Guzina je potom udvostručio prednost te ujedno postavio i konačan rezultat.

Tuzla City i Široki Brijeg su na Tušnju odigrali meč pogodaka. Tuzlaci tako nisu uspjeli doći do druge vezane pobjede, dok je Široki nastavio igrati promjenjivo nakon poraza od Sarajeva u prošlom kolu i pobjede nad Zvijezdom u pretprošlom.

Rezultati:

Čelik - Krupa 3:1 Tuzla City - Široki Brijeg 0:0 Zrinjski - Sloboda 2:0 Zvijezda - Mladost 0:2

Tabela: