Premijer liga BiH
7

Zrinjski se želi revanširati Čeliku, gradski derbi Slobode i Tuzla Cityja

Piše: O. T.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon poraza od Željezničara na domaćem terenu nogometaši Zrinjskog dočekuju Čelik u okviru 15. kola BHT Premijer lige. Okršaj u Mostaru počinje od 16:00 sati, a danas se igraju još tri ligaške utakmice.

U terminu od 14:30 sati Radnik u Bijeljini igra protiv Širokog Brijega, dok će Mladost Doboj-Kakanj dočekati Krupu. Nakon meča između Zrinjskog i Čelika, od 16:30 sati uz direktan prijenos na kanalu BHRT-a u Tuzli se igra gradski derbi između Slobode i Tuzla Cityja.

Radnik u posljednjih šest mečeva u svim takmičenjima ima samo jednu pobjedu i danas će protiv Širokog tražiti izlazak iz krize, ali to neće biti nimalo lako pošto Širokobriježani imaju niz od četiri meča bez poraza.

Izlazak iz krize traži i Krupa koja je u posljednjih šest mečeva u svim takmičenjima upisala pet poraza i jedan remi. Ipak, Krupa za razliku od Radnika danas gostuje i to ekipi Mladosti koja je upisala dvije pobjede u posljednja tri meča i sve je dalje od zone za ispadanje.

Zrinjski će protiv Čelika igrati drugi meč uzastopno na domaćem terenu, a u prethodnom meču poražen je od Željezničara rezultatom 1:0. Prije poraza od Plavih ekipa iz Mostara je imala niz od čak 10 mečeva bez poraza pri čemu su upisali devet pobjeda računajući i pobjede nakon penala u Kupu BiH. Ostaje da se vidi koliki je trag ostavio poraz od Željezničara.

Čelik je ove sezone pokazao da može uzeti bodove svakoj ekipi. Na domaćem terenu Čelik je slavio protiv Željezničara i Zrinjskog, dok je po bod uzeo Sarajevu i Širokom. Zeničani su čak bili i blizu pobjede na Grbavici protiv Željezničara kada su s igračem više prosuli prednost od jednog gola razlike i na kraju izgubili rezultatom 3:2. U svakom slučaju, Mostarce čeka neugodan protivnik koji može bilo koga iznenaditi.

Posljednji meč na današnjem rasporedu igraju Sloboda i Tuzla City. Oba tima se nalaze u lošim formama i ovaj meč im je velika motivacija da izađu iz krize. Sloboda ima niz od četiri poraza u svim takmičenjima, dok Tuzla u posljednja tri meča ima dva poraza i remi.

Raspored utakmica 15. kola:

- subota (27. oktobar 2018.):

Radnik - Široki (14:30 sati) Mladost - Krupa (14:30 sati) Zrinjski - Čelik (16:00 sati, Moja TV) Sloboda - Tuzla (16:30, BHRT)

- nedjelja (28. oktobar 2018.):

GOŠK - Sarajevo (14:30 sati, Moja TV) Željezničar - Zvijezda 09 (15:30 sati, Moja TV)

Tabela:

Rezultati by SofaScore