Premijer liga BiH
13

Zrinjski se pobjedom protiv Krupe vratio na vrh, trijumf Tuzla Cityja i poraz Slobode

Piše: K. H.
Foto: E. M./Klix.ba
Mladost DK - Sloboda (Foto: E. M./Klix.ba)
Ekipa Zrinjskog upisala je važnu pobjedu u meču 8. kola Premijer lige BiH protiv Krupe na gostujućem terenu, a važan trijumf upisala je i ekipa Mladosti iz Doboj-Kaknja koja je porazila Slobodu sa 1:0. Tuzla City je sa 3:1 bila bolja od Zvijezde 09, dok je Radnik s minimalnih 1:0 bio bolji od GOŠK-a.

Krupa - Zrinjski 1:2

U najzanimljivijem meču koji je počeo u terminu od 17:00 sati, Zrinjski je kao gost savladao Krupu te se bar do meča između Čelika i Sarajeva vratio na lidersku poziciju. Ipak, za goste iz Mostara meč nije počeo onako kako su očekivali.

Igrala se 24. minuta kada Lazar Nikolić sjajnim pogotkom donosi prednost Krupi, a do poluvremenu, Plemići su stigli do poravnanja pogotkom koji je postigao Barišić.

U drugom poluvremenu ekipa Bake Sliškovića tražila je pogodak i sva tri boda, a do toga su uspjeli u 74. minuti kada Todorović pogađa za 2:1 i svojoj ekipi donosi tri boda. Zrinjski je finiš meča igrao s igračem manje nakon što je Filipović dobio crveni karton, ali domaći nisu uspjeli doći do poravnanja.

Tuzla City - Zvijezda 09 3:1

Ekipa Slobodana Starčevića od prve minute je agresivno krenula prema golu gostiju, a do vodstvo stižu već u 17. minuti kada Ziljkić pogađa za 1:0. Samo sedam minuta bilo je potrebno domaćim da postignu i drugi pogodak, a ovaj put u listu strijelaca upisao se Nukić.

Pitanje pobjednika ovog meča riješio je Ziljkić u 50. minuti kada postiže svoj drugi, a za Tuzlu treći pogodak, a konačnih 3:1 postavio je Huseinbašić u 85. minuti.

U duelu novih premijerligaša, na kraju je bolja bila Tuzla koja je upisala drugu pobjedu u ovoj sezoni, dok je Zvijezda ostala na posljednjoj poziciji.

Radnik - GOŠK 1:0

Ekipa iz Bijeljine puno teže od očekivanog stigla je do pobjede protiv GOŠK-a. Ipak, gosti su puno bolje otvorili meč, bili su bolji protivnik u prvih 20 minuta, ali nakon crvenih kartona Đajića u 28. minuti nisu imali puno prostora za bolji rezultat.

Jedini pogodak za domaći tim postigao je Glišić u 74. minuti s bijele tačke.

Mladost DK - Sloboda 1:0

Nakon serije sjajnih rezultata, Sloboda je s imperativom pobjede otišla na gostovanje u Doboj-Kakanj gdje su igrali protiv domaće Mladosti.

Prvih 25 minuta donijelo je otvoren meč i igru s obje strane, a u 30. minuti domaći tim dolazi u vodstvo. Strijelac pogotka za Mladost bio je najbolji igrač ove ekipe Abid Mujagić.

Odmah nakon primljenog pogotka, Sloboda je krenula u napad po poravnanje, ali nisu imali pravih šansi. Mladost je u 54. i 61. minuti preko Markovića i Anđušića mogla povećati svoju prednost, no nisu bili precizni, a do kraja meča Mladost je mirno sačuvala prednost i ostvarila je veoma važnu pobjedu.

Tabela: