Prijevremeni završetak
35

Zrinjski razočaran odlukom Izvršnog odbora NS BiH: Ostali smo bez prilike za borbu

D. B.
Nakon službene potvrde Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH da sezona 2019./2020. neće biti nastavljena i završena prema propozicijama takmičenja, HŠK Zrinjski se oglasio i izrazio razočaranje takvim epilogom.

Saopćenje Plemića objavljeno na Facebooku prenosimo u cjelosti.

"Osim što je takav stav jedini logičan, pravedan i sportski, naše razočaranje je još veće iz razloga jer smo ovakvom odlukom ostali bez prilike za nastavkom borbe za oba trofeja - HŠK Zrinjski je u trenutku prekida bio trećeplasirani klub prvenstvene utrke i sudionik polufinala Kupa BiH, ali i zbog činjenice što odluka o prekidu vrijeme bez službenih utakmica produljuje na gotovo pet mjeseci.

Nadalje, HŠK Zrinjski poštuje donesenu odluku da se tabela Premijer lige u trenutku prekida ovjeri kao konačna, ali uz naglasak da ista ima puno objektivnih manjkavosti s obzirom na to da se morao odigrati još jedan kompletan krug prvenstva.

Iskreno, drugačiji stav smatrali bismo licemjernim, jer razloge zašto u trenutku prekida nismo bili na liderskoj poziciji, kao i uvijek, moramo tražiti u vlastitim redovima", poručili su iz Zrinjskog.

Podsjetimo, IO NS BIH je donio odluku prema kojoj je prvenstvo okončano, a titula prvaka je pripala FK Sarajevo. Kup BiH u ovoj sezoni neće biti završen.