Duel u Mostaru
21

Zrinjski pregazio Tuzla City na teškom terenu Pod Bijelim brijegom

F. Z.
HŠK Zrinjski - FK Tuzla City (Foto: R. D./Klix.ba)
(Foto: R. D./Klix.ba)
Hrvatski športski klub Zrinjski ugostio je danas na svom terenu FK Tuzla City u 16. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Zrinjski je slavio rezultatom 4:0.

Utakmica je odigrana u izuzetno teškim uvjetima na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru s obzirom na to da je u Hercegovini tokom čitavog dana padala izuzetno jaka kiša.

Nije to smetalo domaćim nogometašima koji su danas pregazili Tuzla City. Igrao se šesti minut susreta kada je domaćin došao do vodstva, a strijelac je bio Frane Čirjak.

Domaćin je do dva gola prednosti došao u 34. minuti susreta, a strijelac je bio Petar Kunić. Ostalo je nakon prvih 45 minuta igre Pod Bijelim brijegom 2:0 za domaće.

U nastavku susreta Zrinjski je došao do još dva gola. Domaći su na 3:0 povisili preko Staniše Mandića, dok je četvrti pogodak za Plemiće djelo Kristijana Stanića.

Zrinjski je sada petoplasirani tim na tabeli sa šest bodova manje od vodećih Željezničara i Sarajeva (32), dok Tuzla City i Borac imaju pod 27 osvojenih bodova. Radnik je šestoplasirani sa 26 bodova na svom kontu.