Odgovorili Rođenim
10

Zrinjski poziva na mir: Niko iz Veleža niti u jednom trenutku nije bio ugrožen

N. K.
Ne stišava se bura nakon mostarskog derbija (Foto: HŠK Zrinjski)
Ne stišava se bura nakon mostarskog derbija (Foto: HŠK Zrinjski)
Zrinjski iz Mostara se još jednom oglasio nakon subotnje utakmice između aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine i Veleža (1:0).
Povod za oglašavanje je današnje reagiranje Veleža koje, kako navodi Zrinjski, sadrži niz neistinitih, ali i opasnih optužbi prema Plemićima.

"U ovom saopćenju ćemo reagovati samo na opasne optužbe koje je iznio FK Velež u svom saopćenju jer smatramo šokantnim, razočaravajućim i žalosnim objaviti da je, citiramo: 'Besmisleno zavaravati javnost kako spomenuta grupa nije imala namjeru napasti naše igrače, trenere i ostalo osoblje Veleža'", navode iz Zrinjskog pa dodaju:

"Naime, želimo jasno naglasiti kako igrači, treneri i osoblje FK Velež niti u jednom trenutku nisu bili ugroženi, niti izloženi bilo kakvom napadu, a što sigurno potvrđuju i izvještaji službenih osoba s navedene utakmice."

Zrinjski je u svom jučerašnjem saopćenju pozvao na razum i mir jer su, kako kažu, svjesni da svako drugačije ponašanje može imati dalekosežne posljedice.

"Iznositi ovakve neistinite, neutemeljene i prije svega opasne optužbe je upravo suprotno od pozivanja na razum, mir i smirivanje napetosti, a sve to iz razloga koji su poznati samo FK Velež", poručili su iz Zrinjskog.