Premijer liga BiH
409

Zrinjski ponizio i demolirao Tuzla City i zadržao najbolju klupsku formu na svijetu

K. H.
Foto: G. Š./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Nogometaši Zrinjskog pobijedili su na stadionu Pod Bijelim brijegom u 24. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Tuzla Cityja rezultatom 5:0 čime su samo produžili najbolju formu na svijetu u klupskom nogometu.

Na početku meča nije bilo ozbiljnijih prilika, a čini se da je odlučujući trenutak utakmice bio crveni karton koji je dobio trener gostiju Husref Musemić u 19. minuti.

Nakon što je Musemić napustio klupu i otišao na tribine, igra Tuzla Cityja u potpunosti se raspala, a u 33. minuti Plemići su došli u vodstvo. Tičinović je bio strijelac nakon dobre akcije domaćeg tima, a to je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U 51. minuti Zrinjski postiže i drugi gol i faktički su već tada riješili pitanje pobjednika.

Lopta je došla do Bilbije, a neumoljivi napadač Plemića pogađa mrežu gostiju, da bi samo desetak minuta nakon toga postigao još jedan gol, 26. u ovoj sezoni, nakon čega je bilo jasno da će Zrinjski osvojiti nova tri boda.

U 72. minuti Bilbija je upisao asistenciju, a strijelac četvrtog gola za Zrinjski je bio Šipovac, da bi konačnih 5:0 postavio Jukić. Na kraju je Zrinjski mogao postići barem još dva ili tri pogotka, ali nisu bili precizni.

Nakon toga Plemići su mirno priveli meč kraju i došli do nove, 20. pobjede u ovoj sezoni, a oni trenutno imaju 63 osvojena boda, 19 više od Tuzla Cityja koji je ostao na drugoj poziciji sa 44 osvojena boda.

Ovo je za Zrinjski bila 14. uzastopna pobjeda u Premijer ligi BiH, čime su dodatno popravili rekord koji su postavili prošlo kolo, a ujedno su i zadržali status tima koji je u najboljoj formi na svijetu.

Rezultat i strijelci:

Zrinjski - Tuzla City 5:0 (Tičinović 35', Bilbija 51' 61', Šipovac 72', Jukić 80')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore