Okupili se u Mostaru
7

Zrinjski počeo s treninzima, Žižović poručuje da će Plemići biti spremni za nastavak sezone

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Nogometaši mostarskog Zrinjskog nakon više od dva mjeseca online rada i individualnih treninga danas su na stadionu ”Pod Bijelim brijegom” u Mostaru odradili prvi grupni trening.

Igrači su prije zajedničkog treninga testiranjem na koronavirus utvrdili kako niko nije pozitivan na koronavirus, a trening je održan uz poštivanje svih mjera zaštite.

Kako zbog sigurnosnih razloga još uvijek ne koriste svlačionice i klupske prostorije, nakon dva mjeseca su susreli na stadionu, gdje su prezentovali rezultate individualnog rada i online treninga koje su radili tokom protekla dva mjeseca.

Šef stručnog štaba Mladen Žižović je nakon prvog treninga kazao za Klix.ba kako je zadovoljan onim što je vidio na terenu, i da su rezultati individualnog rada bili produktivni.

"Iza nas je period u kojem smo radili prema programu koji je bio dosta specifičan, tako da smo sretni što smo opet svi na okupu i što možemo raditi u uslovima koji su i dalje drugačiji nego ranije, ali koliko toliko normalni“, kazao je Žižović.

Ističe kako je nažalost, neizvjesnost oko nastavka ili prekida sezone i dalje prisutna.

"Svoj stav prema tome smo ponovili nekoliko puta, tako da nam je sada ostalo samo pričekati službenu odluku. Bit ćemo spremni za nastavak ako do njega dođe, dok bi u slučaju prekida bili primorani okrenuti se sljedećoj sezoni. Pozitivno je što tu odluku nećemo morati predugo čekati, jer od te odluke zavise naši daljnji koraci", kazao je Žižović.