Premijer liga BiH
0

Zrinjski ostvario sigurnu pobjedu protiv Mladosti, utakmicu obilježio crveni karton

N. K.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Nogometaši Zrinjskog pobijedili na stadionu pod Bijelim Brijegom u okviru 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Mladosti rezultatom 2:0 te su tako prvi put ove sezone uvezali dva uzastopna trijumfa.

Tok čitave utakmice praktično je usmjeren u 15. minuti meča kada je Mahmić dobio direktan crveni karton nakon što je neoprezno srušio Ivančića.

Plemići su očekivano preuzeli inicijativu pa su do gola stigli u 34. minuti kada je Filipović ubacio iz kornera, a Ivančić pogodio glavom za vodstvo. U finišu meča Bilbija je u dva navrata mogao udvostručiti prednost, ali je bio neprecizan u oba slučaja pa se na odmor otišlo rezultatom 1:0.

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

Iako je Mladost imala igrača manje u nekoliko navrata su ozbiljno zaprijetili, ali povratka više nije bilo nakon 79. minute kada je Bilbija konačno postigao pogodak i to nakon još jedne asistencije Filipovića.

Domaći su potom mirno priveli meč kraju i ostvarili važnu pobjedu s kojom su prestigli Velež i Slobodu te skočili na 6. poziciju na tabeli Premijer lige BiH. Mladost je ostala na devetom mjestu.

Tabela: