31 igrač
12

Zrinjski obavio prozivku: U novu sezonu bez Bake, ali s golmanom kojeg je želio Chelsea

Piše: R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Aktuelni prvak naše zemlje u nogometu ekipa Zrinjskog iz Mostara danas je održala prozivku za novu sezonu, a sutra počinju i prve treninge. U novu sezonu Plemići kreću s 31 igračem, ali i bez trenera Blaža Sliškovića koji je potpisao posljednja dva naslova prvaka.

Eman Marković u Zrinjski je došao iz norveškog Moldea, a novinarima je kazao kako je prvih sedam dana u Mostaru proveo idilično.

"Mogu igrati i lijevo i desno u napadu, kao i špicu. Moji su ciljevi da igram mnogo, a da klub bude najbolji mogući", kazao je Marković.

Kako je Zrinjski napustio prvi golman i reprezentativac BiH Kenan Pirić, Mostarci su angažovali Ivana Brkića, dvadesetdvogodišnjeg čuvara mreže iz vinkovačke Cibalije.

"Čast mi je da sam došao u ovako veliki klub, nadam se da ću se uspjeti nametnuti. Iskreno, ne znam mnogo o bh. nogometu", kazao je Brkić te na pitanje novinara potvrdio da je ranije bio na meti londonskog Chelseaja.

Nekoliko riječi je kazao i Matej Rodin koji je u Mostar stigao iz GOŠK-a. Riječ je o mladom stoperu koji se nada da će se uspjeti nametnuti novom treneru, ali i zahtjevnoj mostarskoj publici.

Zrinjski u utorak počinje treninge, a do odlaska u Moravske Toplice 19. juna u kadru prvog tima bit će 31 igrač. Uz već ranije potvrđene angažmane Ivana Brkića, Mateja Rodina, Edina Rustemovića i Emana Markovića pripreme će početi i dvojica povratnika - golman Bruno Šutalo i bek Anđelo Bevanda, kao i dvojica igrača koji su u proljetnom dijelu sezone bili na posudbama - Josip Miketek i Nardin Mulahusejnović.

Ipak, glavna vijest dana u Mostaru je klupska odluka da glavni trener aktuelnog prvaka naše zemlje više nije Blaž Slišković. Kako je saopćeno, do pronalaska novog angažmana u inozemstvu popularni Baka će obavljati neku funkciju u klubu.