Nogomet
16

Zrinjski: Naše visoke ambicije su stimulirajuće za igrače, ovo je najbolji klub u državi

R. D.
(Foto: Klix.ba)
Ivica Barbarić, prvi trener aktuelnog prvaka naše zemlje, mostarskog Zrinjskog, izvršio je prozivku igrača i održao prvi sastanak. Sutra i prekosutra na programu su obavezni ljekarski pregledi, a do nedjelje se radi jedanput dnevno.

"Ovo je bio klasičan prvi sastanak, dojmovi su dobri, izložio sam plan rada i šta ja očekujem od njih. Sutra praktično počinjemo pripreme", kazao je Barbarić, zadovoljan stanjem u kojem su igrači došli s odmora, jer se većina očigledno pridržavala zadataka koji su pred njih postavljeni prije odlaska na odmor.

Zbog otkazivanja utakmice s Dinamom, došlo je do korekcija u planu priprema, ali sve ostalo ostaje kako je ranije planirano.

Trener Mostaraca kazao je kako su ambicije izuzetno visoke, ali da su sami igrači svojim igrama u prethodnim sezonama doprinijeli tome.

"Ja sam danas igračima rekao da su ciljevi poznati, da je to dobro, stimulirajuće. To su objektivni ciljevi, jer su oni sami doprinijeli tome, ovo je najbolji klub u BiH", kazao je on.

Ivica Barbarić nije želio govoriti o nekim novim pojačanjima, samo je prokomentarisao tri igrača koja su već pristigla u svlačionicu na Bijelom Brijegu.

"Kobiljar je mladi igrač koji puno obećava, mnogo očekujem od njega. Kukoč je kvalitetan igrač, nema dvojbe da će doći na pozitivan nivo i biti pojačanje. Isto je i za treće pojačanje Blaića, ne treba trošiti riječi", kazao je trener Barbarić, izbjegavši špekulirati o igračima koji će otići iz kluba, biti prodani ili poslani na posudbe.

Na novinarsko pitanje o promjeni sistema igre jasno je naznačio da će Zrinjski igrati u prepoznatljivom sistemu 4-4-2, ali da se mogu očekivati i neke novine.

Zrinjski je do sada angažovao tri nova igrača, bekove Tonćija Kukoča i Zvonimira Blaića te mladog veznjaka Rijada Kobiljara. Uvodni dio priprema nogometaši iz Mostara obavit će u svom gradu, a potom putuju u Istru. U Medulinu će, u prvoj sedmici februara, odigrati i tri test utakmice, protiv FK Vojvodine, FC Hradec Kralove i FC Koper. Po povratku u Hercegovinu momci trenera Barbarića nastupit će na Ankovićevom memorijalu u Gabeli, zajedno sa domaćinom, Hajdukom i Goricom.