Premijer liga BiH
30

Zrinjski nakon 25 minuta prekida osvojio bod u Širokom Brijegu

Piše: N. K.
Foto: Facebook/NK Široki Brijeg
Foto: Facebook/NK Široki Brijeg
Nogometaši Širokog Brijega i Zrinjskog podijelili su bodove na Pecari u okviru 20. kola Premijer lige BiH odigravši neriješeno 1:1. Utakmicu je obilježio i prekid od 25 minuta.

No, krenimo redom. Nakon mirnog početka u kojem je jedinu šansu imao Bekić, domaći su poveli u 15. minuti. Strijelac je bio Franjić i to sjajno izvedenom panenkom s bijele tačke.

U otvorenoj utakmici obje ekipe su imale nekoliko dobrih prilika, a vrijedi izdvojiti šut Franjića, kada je Soldo odbranio, te veliki promašaj Filipovića s druge strane. Ipak, promjene rezultata nije bilo pa je 1:0 bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku je viđena mnogo slabija utakmica, a u 66. minuti je sudija Irfan Peljto povukao igrače u svlačionicu nakon što su se navijači obje ekipe oglušili o upozorenja zbog ubacivanja pirotehničkih predmeta u teren.

Uslijedio je prekid od 25 minuta te je nakon vijećanja odgovornih lica odlučeno da se susret nastavi, ali i isprazni tribina s najvatrenijim domaćim navijačima.

Krenuo je Zrinjski po izjednačenje do kraja meča, a vrijedan bod donio im je Filipović. Prijetio je potom Široki u nekoliko navrata, ali promjene rezultata nije bilo.

Vrijedi izdvojiti da je Zrinjski meč okončao s igračem manje zbog crvenog kartona kojeg je zaradio Barišić.

Zrinjski je ostao na drugom mjestu Premijer lige BiH sa sedam bodova manje od lidera Sarajeva, dok je Široki na trećoj poziciji.

Tabela: