2. kolo Premijer lige BiH
0

Zrinjski na Piroti

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Čelik će nakon poraza od Željezničara težiti popravljanju dojma. Naredna prepreka je prijedorski Rudar. Golgeterski učinak iz prvog kola Velež želi nastaviti u sudaru sa Olimpikom

Danas je na programu pet utakmica 2. kola Premijer lige BiH. Aktuelni prvak Zrinjski će nakon poraza u Gradačcu ponovo gostovati, ovaj put u Travniku. Statistika pokazuje da dobro igraju na Piroti, pa strateg „Plemića“ Dragan Jović vjeruje da mogu do trijumfa. S druge strane domaći su svejsni da ako želi ostati u elitnom razredu moraju pobjeđivati kući. Nakon pljuske u Mostaru (poraz od Veleža 5-0) čeka ih još jedan izuzetno težak ispit.

Debi pred svojom publikom u elitnom razredu bh. nogometa prijedorski Rudar imaće protiv Čelika. Domaći u utakmicu ulaze sa željom da ostvare pobjedu. To, naravno, nalaže apsolutnu ozbiljnost i zalaganje. Svako posrtanje na domaćem travnjaku donijelo bi nove probleme novajliji u ligi. Sigurno je da će od početka jurišati na tri boda. Zeničani će nakon poraza na Bilinom polju (izgubili od Željezničara 1-0) težiti popravljanju dojma.

Borcu na noge dolazi Leotar. Trebinjci su izuzetno neučinkoviti na gostovanjima pa bi sve osim pobjede domaćih bilo iznenađenje. Banjalučani su u prvom kolu svaladali Laktaše, te sa mnogo optimizma ulaze u ovaj meč.

Sloboda će na Tušnju ugostiti Laktaše. Tuzlaci su došli do boda na najvećem bh stadionu. U ovom okršaju neće puno kalkulisati. Jednostavno, žele pobjedu. Sigurno je da će pokušati u ranoj fazi utakmice doći do prednosti koji će na određeni način usmjeriti dalji tok utakmice.

Velež i ambiciozni Olimpik posljednji su subotnji par. Abdulah Ibraković imao je velikog razloga za zadovoljstvo nakon prvog kola. Rođeni su u dvoboju sa Travnikom golgeterski proradili (slavili 5-0). No, nisu samo golovi bili razlogom za vedro lice, u mnogim segmentima utakmice Mostarci su igrali odlično. Kako podvlači prvi šef struke već su na visokoj razini, ali će težiti još boljim izdanjima. Naredni suparnik Olimpik na otvaranju sezone nije uspio pobjediti Modriču, spašavali su bod u posljednjim minutama kada je poentirao Darko Spalević.

Parovi 2. kola Premijer lige BiH:

Travnik – Zrinjski 17,30 sati Rudar – Čelik 17,30 sati Borac – Leotar 19,30 sati Sloboda – Laktaši 17,30 sati Verlež – Olimpik 17,30 sati

Sutra igraju Modriča – Sarajevo, Željezničar – Široki Brijeg i Slavija – Zvijezda.