Nogomet
0

Zrinjski na Kupresu hvata zalet, visok trijumf nad Tomislavom

Klix.ba
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
Od četvrtka fudbaleri Zrinjskog borave na stalnoj ljetnoj bazi, Kupresu gdje hvataju zalet za predstojeću sezonu u kojoj će klub iz Mostara nastupiti u Evropskoj ligi.

U odnosu na igrački kadar iz prošle sezone, u Zrinjskom više ne računaju na Velibora Đurića, Nebojšu Popovića, Dejana Vukomanovića, Nejca Mevlju, Nikicu Filipovića, Luku Tomaša, Svena Dedića i Ivan Crnova, dok je na posudbu u Vitez poslan golman Ivan Tirić.

Miloš Žeravica iz Borca, Miloš Filipović iz Drine, Oliver Šiljeg koji je prošao omladinsku školu Zrinjskog, a u prošloj sezoni nosio dres Jedinstva iz Bihaća, te Goran Zakarić iz Širokog Brijega dosadašnja su pojačanja Plemića koji novu sezonu dočekuju sa visokim ambicijama.

Fudbaleri Zrinjskog na Kupresu će ostati i u narednih pet dana, a prvu pripremnu utakmicu odigrali su jučer protiv Tomislava koji je savladan rezultatom 7:0. Strijelci za Plemiće bili su tri puta Aćimović, Todorović, Žeravica, Zakarić i Šćepanović. Naredni protivnik je Željezničar, a meč će se igrati u četvrtak. Prvi meč u Evropskoj ligi na programu je već drugog jula. Protivnika u prvom pretkolu Mostarci će saznati na sutrašnjem žrijebu u Nyonu.

“UEFA će sutra odrediti grupe u kojima ćemo imati šest ili sedam mogućih protivnika. Priželjkujemo lakšeg protivnika kako bismo izborili plasman u drugo pretkolo, iako danas laki protivnici gotovo da i ne postoje”, prokomentarisao je trener Vinko Marinović.