Nogomet
0

Zrinjski istupa iz Premijer lige BiH?

FENA
Predsjednik Hrvatskog športskog kluba "Zrinjski" Ivan Beus najavio je mogućnost da njegov klub istupi iz Premijer lige BiH nakon što je danas Komisija za natjecanje Nogometnog saveza BiH (NS BiH) odbila žalbu Zrinjskog na regularnost utakmice 23. kola protiv Orašja, koja je prekinuta u 83. minuti zbog napuštanja terena igrača i trenera mostarskog kluba.

Utakmica je registrirana 3:0 za Orašje. Ujedno je Disciplinska komisija NS BiH kaznila Zrinjski zbog napuštanja terena oduzimanjem dva boda. Predsjednik Zrinjskog Ivan Beus kažnjen je zabranom vršenja dužnosti 12 mjeseci i novčanom kaznom od 2.500 KM, a glavni trener Blaž Slišković novčanom kaznom od 2.500 KM.

"Razočarani smo što su ljudi iz Saveza slijepi. Ujutro imamo sjednicu Upravnog odbora i uistinu je upitno hoćemo li nastaviti natjecanje. Mislim da ćemo teško moći snage da nastavimo u ovakvoj ligi", kazao je Beus za Radio Dobre vibracije.

Odgovarajući na pitanje kako to da su uz Zrinjski, suspendirane sve službene osobe sa sporne utakmice, Beus je kazao da mu je to smiješno te da predstavlja "neviđen apsurd".

"Očito je da kazna Zrinjskom donesena kao upozorenje ostalim klubovima da ne učine isto", kazao je predsjednik Zrinjskog te optužio Ilju Dominkovića da je "on je to sve organizirao".