Liga za prvaka
49

Zrinjski i Željezničar podijelili bodove u derbiju drugog kola

Piše: E. B.
(Foto: Armin Herić/FK Željezničar)
Zrinjski i Željezničar su Pod Bijelim brijegom podijelili bodove u derbiju drugog kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine odigravši susret bez pogodaka.

U prvih deset minuta dva puta izdaleka su pokušali domaći igrači, tačnije Stojkić i Mešanović, ali su bili veoma neprecizni. Nakon još petnaestak minuta isti scenario je viđen nakon Jovićevog udarca.

Nakon pola sata igre i Plavi su prvi put zaprijetili. Blagojević je šutirao iz slobodnog udarca, ali lopta je otišla preko gola.

Pogledajte bakljadu Manijaka u Mostaru

Četiri minute kasnije Jović je šutirao u okvir gola, ali je Kjosevski bio na pravom mjestu i s lakoćom obranio njegov udarac.

Najbolju šansu u prvom poluvremenu imao je Miroslav Stevanović u 43. minuti susreta. Blagojević je izveo korner, a reprezentativac BiH je šutirao glavom pored Pirićevog gola.

Početak drugog poluvremena nije ponudio previše uzbuđenja. U 58. minutu Mešanović je pokušao sa dvadesetak metara, ali pravo u Kjosevskog.

Bakljada Ultrasa na tribini Stajanje

Kapiten domaće ekipe Stojkić je pokušao iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara u 67. minuti, ali je pogodio živi zid Plavih.

U 76. minuti desio se sporni momenat na meču. Todorović je pao nakon što mu je Kerla uklizao na ivici kaznenog prostora, a sudija Valjić je pokazao da se igra nastavi nakon čega su uslijedili veliki protesti Mostaraca.

Kerla je s leđa srušio Mešanovića u kaznenom prostoru u 84. minuti, no i u tom slučaju Valjićeva pištaljka se nije čula. Naš najbolji arbitar je procijenio da kontakt nije bio dovoljno jak za najstrožiju kaznu.

U prvoj minuti sudijske nadoknade drugog poluvremena Barić je uposlio Bilbiju na ivici kaznenog prostora gostiju koji odlično upošljava Mešanovića koji šutira traljavo po sredini gola, te je Kjosevski s lakoćom uhvatio loptu.

Za Zrinjski su igrali: Pirić, Graovac, Tomić (70. Pehar), Barić, Jović (83. Filipović), Stojkić, Todorović, Mešanović, Petrak, Katanec, Bilbija.

U redovima Željezničara nastupili su: Kjosevski, S. Stevanović (90. Boccaccini), Marković, Blagojević, Bogičević, Stanić, Zakarić (65. Muhammed), Kerla, Zeba (90+3. Crnov), Lendrić, M. Stevanović.