Kup BiH
0

Zrinjski i Slavija najavljuju ofanzivu

Piše. Edin Isanović
Foto: Daylife
Foto: Daylife
Uzvratne utakmice polufinala Kupa BiH na programu su danas. Zrinjski će u sudaru sa Željezničarom pokušati nadoknaditi manjak od dva gola (u prvom meču bilo 3-1). Iako su u taboru "plemića" svjesni da ih čeka izuzetno težak ispit smatraju da mogu nokautirati tim sa Grbavice.

"Idemo pobijediti! Svi imaju samo jednu želju, trijumf i plasman u finale Kupa! Volio bih da moji izabranici stvore što više šansi. Realizacija će doći, bitno je da se stvaraju šane. Veliki hendikep bit će neigranje Kordića, ali svi smo optimisti. Imamo određenja kako ćemo igrati", napominje Dragan Jović, strateg Mostaraca.

S druge strane, lider bh. prvenstva u Hercegovinu putuje sa ogromnim samopouzdanjem koje temelji na činjenici da su posljednji poraz zabilježili još u novembru 2009.

"Prva utakmica završila je 3-1. Zrinjski nas, dakle, mora napasti. To znaći da će krenuti agresivno kako bi što prije poentirali, a tu naše šanse rastu. Sigurno je da će biti dosta prostora za kontranapade. Mi se nećemo braniti. Ekipa je potpuno spremna za novi okršaj", apostrofira Amar Osim.

Utakmica pod Bijelim Brijegom počinje u 19:00 sati.Glavni sudija je Edis Prošić iz Cazina, a njegovi asistenti su Zlatan Bečirović (Srebrenik) i Zikret Kuljaninović (Banovići). Četvrti sudija je Edin Jakupović (Bihać), dok je delegat Stanko Vujković (Prijedor).

Drugi polufinalni par čine Borac i Slavija. Prva utakmica u Istočnom Sarajevu završena je rezultatom 2-2 što sugerira da su Banjalučani u velikoj prednosti. Ipak, iz tabora gostiju najavljuju da će učinite sve kako bi savladali velikog rivala i plasirali se u finale. Svakako da je ovo posljednja šansa za izabranike Milomira Odovića da izbore plasman na evropsku scenu.

Početni udarac u Banjaluci izvest će se u 19:00 sati. Predrag Stankić bit će djelilac parvde, a pomagat će mu Siniša Janjić (Bijeljina) i Zoran Taborin (Zvornik). Četvrti sudija je Radoslav Vukasović (Trebinje), dok je delegat Rudolf Marić iz Posušja. U slučaju da se u finale plasiraju Željezničar i Borac četvrtoplasirana ekipa iz prvenstva izborila bi plasman u pretkolo Evropske lige.