Dobili i novčane kazne
659

Zrinjski i Široki Brijeg zbog Praljka kažnjeni s jednim mečom bez publike

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Zrinjski i Široki Brijeg su kažnjeni s jednim mečom bez prisustva publike zbog toga što su njihovi navijači veličali ratnog zločinca Slobodana Praljka, potvrđeno je za Klix.ba.

Navijači Zrinjskog su na utakmici 18. kola m:tel Premijer lige BiH protiv Posušja veličali osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka i okačili zastavu s njegovom fotografijom na tribine stadiona Pod Bijelim brijegom, a identičan potez su napravili i navijači Širokog Brijega tokom utakmice protiv Sarajeva.

Delegati na tim susretima Safet Radmilović iz Goražda i Milan Janković iz Trebinja nisu obavili profesionalno svoj posao, te nisu zatražili da se sporne zastave uklone sa stadiona i da navijači prestanu sa skandiranjem imena osuđenog ratnog zločinca. Zbog toga su kažnjeni sa po 500 KM, baš kao i glavne sudije tih mečeva Dragan Petrović iz Banje Luke i Admir Musić iz Sarajeva.

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine je danas izrekla kazne Zrinjskom i Širokom koji će naredne domaće mečeve igrati pred praznim tribinama stadiona Pod Bijelim brijegom i Pecara.

Zrinjski će tako okončati polusezonu pred praznim tribinama protiv Leotara, dok će Široki će proljetni dio sezone protiv Borca otvoriti susretom bez publike na Pecari.

Klubovi su također kažnjeni i novčano. Zrinjski je kažnjen sa 3.000 KM, a Zrinjski sa 4.500 KM (3.000 za Praljka i 1.500 za korištenje pirotehnike).