Najbolji na konkursu
33

Zrinjski i Široki Brijeg za reklamiranje Elektroprivrede HZHB dobili po 200.000 KM

Piše: N. K.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Aktuelni bh. prvak Zrinjski i četvrtoplasirani klub iz prošle sezone u Premijer ligi BiH Široki Brijeg dobili su po 200.000 KM od JP Elektroprivreda HZHB.

Hercegovački klubovi su izabrani kao najpovoljniji ponuđači na konkursu za reklamiranje Elektroprivrede HZHB putem nogometnih klubova s područja Mostara i Širokog Brijega.

"Zrinjski i Široki Brijeg su dostavljenom dokumentacijom dokazali da su kompetentni, pouzdani i sposobni za izvršenje predmetnog ugovora", stoji između ostalog u odluci JP Elektroprivreda HZHB.

Finansijska injekcija državne kompanije sa sjedištem u Mostaru će dobro doći hercegovačkim klubovima budući da ih već u julu očekuju utakmice u evropskim takmičenjima, ali i predstojeća sezona u Premijer ligi BiH.

Evropska iskušenja očekuju i dva sarajevska kluba Željezničar i Sarajevo koja, za razliku od hercegovačkih, nemaju priliv novca od neke državne kompanije, kao što je Elektroprivreda BiH.

Maćehinski odnos prema klubovima koji imaju najbogatiju nogometnu historiju te najviše navijača od svih klubova u BiH sigurno utječe na budžet sarajevskih timova te samim time i konkurentnost na nogometnom terenu, ističu iz oba tima.

I ostali klubovi iz drugih gradova Federacije BiH su u nemilosti javnih firmi, izuzev BH Telecoma koji je sponzor svim klubovima u Premijer ligi BiH.

Podrška države je bitna u svim sportovima, a to najbolje ilustriraju uspjesi klubova i reprezentacija s ovih prostora pa se s pravom pitamo kada bismo mogli očekivati procvat bh. sporta čiji su predstavnici već odavno najbolji ambasadori zemlje.

Potez Elektroprivrede HZHB je pohvalan, a ostaje nam da vidimo hoće li njihovim koracima krenuti i druga javna preduzeća prema ostalim klubovima iz BiH.