Premijer liga BiH
16

Zrinjski i Sarajevo u Mostaru liječe rane od Širokog, Baljić debituje protiv Zvijezde

N. K.
Detalj s posljednjeg derbija odigranog u Mostaru
Detalj s posljednjeg derbija odigranog u Mostaru
Četiri utakmice 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na rasporedu su danas, a najzanimljiviji duel očekuje nas u Mostaru gdje će se sastati Zrinjski i Sarajevo.

Plemići su u posljednje vrijeme u odličnoj formi, ali su dojam pokvarili porazom u prošlom kolu u hercegovačkom derbiju od Širokog Brijega, koji je tri dana kasnije izbacio i Bordo tim iz Kupa BiH.

"Nakon pobjede u Kupu imali smo dva dana za pripremu. Igrači su svjesni uloga u ovoj utakmici, svi gore od želje da izađu na teren i da pokazu pred našim navijača da je Zrinjskom mjesto u vrhu", kazao je trener Zrinjskog Hari Vukas uoči današnje utakmice.

Posljednji meč ova dva rivala pripao je Sarajevu koje je na Koševu slavilo minimalnim rezultatom 1:0, a zanimljivo da je i zadnji duel na stadionu Pod Bijelim brijegom odigran u martu u okviru Kupa pripao također Bordo timu identičnim rezultatom.

Trećeplasirani Tuzla City dočekuje fenjeraša Zvijezdu 09, a to će biti ujedno debi na klupi novog trenera Elvira Baljića.

Radnik će u Bijeljini dočekati posrnulu Slobodu, a Čelik u Zenici zahuktali Široki Brijeg.

Parovi 12. kola:

Čelik - Široki Brijeg (15:30) Radnik - Sloboda (15:30) Tuzla City - Zvijezda 09 (15:30) Zrinjski - Sarajevo (15:30) Borac - Željezničar (nedjelja) Mladost - Velež (nedjelja)

Tabela: