Premijer liga BiH
0

Zrinjski i Sarajevo odigrali neriješeno 1:1

Piše: E. I.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U pretposljednjoj utakmici 11.kola Premijer lige BiH Zrinjski i Sarajevo su pod Bijelim Brijegom odigrali neriješeno. Bilo je 1:1.

Početak je pripao domaćima koji su ofanzivno krenuli ka golu Adilovića. Ipak, terenska incijativa Plemića nije donijela ništa konkretno.

Ozbiljnije su prvo zaprijetili gosti u 18. minuti. Kojašević je probio po desnoj strani. Iz teške pozicije odlučio se na šut. Melher je odbranio. Šest minuta kasnije Zrinjski je došao u vodstvo. Na lijevoj strani Žuržinov je odlično probio i ubacio loptu na peterac gostiju. Natrčao je Samir Duro i matirao Adilovića za 1:0.

Ne treba posebno naglašavati da je upravo ta strana najslabija karika tima sa Koševa. Izabranici Slavena Muse su to znalači iskoristili. Nakon toga bordo tim je pokušavao stići do poravnanja, ali nije uspio. Dobru priliku pred kraj prvog poluvremena nije iskoristio Emir Obuća.

Treba reći da je prvih 45 minuta proteklo u izuzetno korektnoj igri i dobrom suđenju. U nastavku su gosti krenuli snažno. U 54. minuti pokušao je Haskić, ali je bio neprecizan. Šest minuta kasnije Suljić je u dobroj prilici, ali je izblokiran. Puno je oklijevao.

Igrao se 67.minut kada je Kojašević napravio solo prodor i asistirao za Haskića koji sjajno pogađa za 1:1. Odlično priliku za domaće propustio je Aničić u 86.minuti kada je lobovao Adilovića, ali je lopta otišla nekoliko centimetara preko gola. Rezultat se do kraja nije mijenjao, ostalo je 1:1.

Nakon 11 kola Sarajevo ima 23 boda i za vodećim Širokim Brijegom zaostaje tri boda. Zrinjski je peti sa 19 bodova.