Premijer liga BiH
12

Zrinjski golovima u 97. i 99. minuti pobijedio Mladost i upisao treću vezanu pobjedu

K. H.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Ekipa Zrinjskog pobijedila je Mladost u Doboju kod Kaknja rezultatom 2:0 u prvom meču 7. kola Premijer lige BiH.

U regularnih 90 minuta obje ekipe imali su svoje prilike za postizanje pogodaka, ali napadači i jedne i druge ekipe nisu bili prisebni u samoj završnici napada. Pred kraj susreta došlo je do sudara golmana Mladosti Semira Bukvića i Aladina Isakovića, nakon čega je golman domaćih morao napustiti igru i kolima Hitne pomoći prevezen je u bolnicu.

S obzirom na to da je izvršio sve tri izmjene, domaći trener nije mogao ubaciti rezervnog golmana, pa je jedan igrač Mladosti stao među stative u samom finišu, a tu činjenicu gostujući igrači iskoristili su pred sam kraj susreta kada su stigli do pobjede.

Prvo je u 97. minuti nakon centaršuta iz slobodnog udarca Jakovljević glavom pogodio za 1:0 i već tada je bilo jasno da tri boda idu u Mostar, a tačku na ovaj meč stavio je Ivan Lendrić u 99. minuti kada pogađa za konačnih 2:0.

Ovo je za Zrinjski treći vezani trijumf nakon domaćih pobjeda protiv Borca i Zvijezde 09 čime su se vratili u vrh tabele, dok će Mladost i nakon sedmog kola imati samo jednu pobjedu, onu iz Mostara kada su u prvom kolu porazili Velež sa 3:1.