Potpisao ugovor
43

Zrinjski dogovorio transfer s Rijekom i doveo bh. napadača, već je ispisivao historiju kluba

N. M.
Čamber potpisao trogodišnji ugovor (Foto: HŠK Zrinjski Mostar)
Čamber potpisao trogodišnji ugovor (Foto: HŠK Zrinjski Mostar)
HŠK Zrinjski Mostar je danas ozvaničio novi transfer pošto je kao svog novog nogometaša predstavio Davida Čambera.

Kako je objavio višestruki šampion Bosne i Hercegovine, on je transfer Čambera u svoje redove dogovorio s Rijekom, hrvatskim klubom čiji je ovaj krilni napadač bio do danas.

Čamber ima tek 19 godina i jučer je počeo pripreme sa Zrinjskim, a danas je službeno stavio potpis na trogodišnji ugovor s mostarskim klubom.

Naravno, Zrinjski nije otkrio iznos obeštećenja koji će Rijeci platiti za ovaj transfer.

Inače, Čamber je prvi profesionalni ugovor sa Zrinjskim potpisao u februaru 2021. godine kada je postao najmlađi profesionalac u historiji kluba, a u ljetnom prijelaznom roku iste godine ostvario je transfer u Venezia FC.

Za mlađe uzraste italijanskog kluba igrao je dvije sezone, a onda je na startu prethodne sezone karijeru nastavio u redovima Rijeke.

"U Zrinjski se vraćam pun motiva i želje za dokazivanjem. Ispred mene je prva seniorska sezona u karijeri i hvala Zrinjskom na ukazanom povjerenju. Svjestan sam velike konkurencije, jer Zrinjski je klub koji se svake sezone bori za najviše ciljeve, ali na meni je da maksimalno radim na svakom treningu i iskoristim svaku priliku koju dobijem", izjavio je Čamber.

Podsjećamo, Zrinjski će narednu sezonu početi utakmicama drugog pretkola Konferencijske lige, u kojim će se sastati sa pobjednikom duela Bravo - Connah's Quay Nomads.