Nogomet
8

Zrinjski dočekuje Široki: Hercegovački derbi odlučuje o jesenjem prvaku

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Četiri utakmice 15. kola BHT Premijer lige igraju se danas, dok su četiri na programu u nedjelju. Derbijem se oktio okršaj dva prvoplasirana tima. Široki Brijeg, koji ima tri boda više, gostovat će u Mostaru Zrinjskom. Ovaj dvoboj odlučuje o tome ko će na prvom mjestu dočekati proljeće. Gostima sa Pecare bit će dovoljan i bod za takav scenarij.

Strateg gostiju Slaven Musa vjeruje u svoje izabranike.

"Poznajemo dovoljno tim Zrinjskog. Znamo sve njihove prednosti i nedodstatke. Dobro smo se pripremili i nemamo povrijeđenih igrača, tako da s pravom očekujemo da uspješnu polusezonu uspješno i okončamo", optimističan je Musa.

I u domaćem taboru žele trijumf.

"Utakmica protiv Širokog Brijega je za nas najvažnija u prvom dijelu sezone. Pauzu smo iskoristili kako bismo se dobro spremili i dodatno uigrali s obzirom na činjenicu da nas čeka teška utakmica. Široki Brijeg je veoma kvalitetan i u svojim redovima ima dosta mladih igrača.Bez obzira na kvalitet gostiju, mi ćemo nastojati koncentrisati se na svoju igru i ako budemo pravi, naša pobjeda neće doći u pitanje.", izjavio je kapiten Zrinjskog Pero Stojkić za portal Klix.ba.

Radniku na megdan dolazi neugodni Olimpic. Domaći nemaju puno izbora. Nalaze se na pretposljednjem mjestu i u ovom meču trebaju pokušati pobijediti. Također, i gosti će težiti osvajanju kompletnog plijena.

Stari rivali Borac i Velež odmjerit će snage u Banjoj Luci. Domaći igraju dobro pred svojom publikom, a pobjednički niz pokušat će nastaviti u sudaru sa Rođenima. Gosti iz Mostara vjeruju da mogu do povoljnog rezultata u gradu na Vrbasu.

Za Zvijezdu nema puno filozofije u okršaju sa fenjerašem, ekipom Mladosti iz Velike Obarske. Samo tri boda dolaze u obzir jer bi drugačiji scenarij dodatno zakomplicirao situaciju za tim iz Gradačca.

Raspored i satnica:

Subota Zrinjski – Široki Brijeg 13:00 sati (prijenos na Arena Sport) Zvijezda- Mladost V.O. 13:00 sati Radnik – Olimpic 13:00 sati Borac – Velež 16:00 sati (prijenos na BHT1)

Nedjelja

Sloboda - Sarajevo 13:00 sati Željezničar – Čelik 13:00 sati Slavija – Drina 13:00 sati Vitez – Travnik 13:00 sati

Tabela:

  1. Široki Brjieg 33
  2. Zrinjski 30
  3. Sarajevo 29
  4. Olimpic 27
  1. Željezničar 27
  2. Velež 23
  3. Borac 21
  4. Slavija 16
  5. Drina 14
  6. Čelik 14
  7. Travnik 14
  8. Vitez 13
  9. Sloboda 12
  10. Zvijezda 10
  11. Radnik 9
  12. Mladost 9