Polufinale Kupa BiH
0

Zrinjski brani trofej

Sarajevo-x.com
Foto: Zrinjski.info
Foto: Zrinjski.info
Danas su na programu prvi susreti polufinala Kupa BiH. U Mostaru se sastaju lider prvenstva Zrinjski i drugoplasirana Slavija.

Piše: Edin Isanović

Domaćin je favorit, ali i gosti iz Istočnog Sarajeva sa optimizmom dočekuju utakmicu. Na krilima pomalo sreten domaće pobjede protiv Veleža putuju u Mostar. Sigurno je da će izabranici Dragana Jovića već u prvoj utakmici pokušati otkloniti sve dileme oko prolaska u finale. Treneri obje ekipe svjesni su važnosti ovog derbija, Jović je tu u boljoj poziciji od Erbeza jer će, za razliku od Slavijinog trenera, na raspolaganju imati najjaču postavu svoje ekipe. Svakako treba spomenuti da su Mostarci prošle sezone u ovom takmičenju dotakli vrh.

U drugom dvoboju snage će odmjeriti Široki Brijeg i Sloboda. Oba tima poražena su u posljednjim prvenstvenim utakmicama. Tuzlaci su sa tri gola ispraćeni iz Zenice, a igrači tima sa Pecare pognute glave napustili su Gooal stadion u Orašju. Bilo je 2-0. Domaćin će tražiti pozitivan rezulatat koji bi im obezbjedio put do finala. Sve u svemu biće zanimljiv okršaj u kojem bi za jedan od ova dva kluba mogao biti čak i presudan kad je u pitanju plasman na evropsku scenu. Katalinić i Malkočević neće moći računati na sve igrače u udarnoj postavi.

MOSTAR: Zrinjski – Slavija (17h)

ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg – Sloboda (18h)