Premijer liga BiH
46

Zrinjski bez problema pobijedio Igman, Sloga slavila dramatičnim preokretom

N. K.
Nova pobjeda prvaka BiH (Foto: HŠK Zrinjski)
Nova pobjeda prvaka BiH (Foto: HŠK Zrinjski)
Nogometaši Zrinjskog pobijedili su na Gradskom stadionu u Konjicu u 9. kolu Premijer lige BiH ekipu Igmana rezultatom 2:0 te su se tako probili na četvrto mjesto na tabeli elitnog ranga bh. nogometa.
Utakmica je odlično počela po prvaka BiH budući da su već u devetoj minuti došli u vodstvo preko Kiša. Igman je nakon primljenog gola preuzeo inicijativu te imao i veći broj opasnih napada ka protivničkom golu. Međutim, izostala je realizacija.

Kazna je stigla dvije minute prije odlaska na odmor kada danas raspoloženi Kiš postiže svoj drugi pogodak te udvostručuje vodstvo Zrinjskog. Ujedno je 0:2 bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku utakmice Zrinjski je okrenuo posjed lopte na svoju stranu, pogotovo nakon što je Igman u 65. minuti ostao s igračem manje nakon što je Buturović isključen zbog dva žuta kartona. Uprkos nekoliko opasnih napada na obje strane, promjene rezultata nije bilo.

Zrinjski se današnjom pobjedom probio na četvrto mjesto Premijer lige BiH, dok je Igman na ostao na 10. poziciji. U narednom kolu Zrinjski dočekuje Slogu, dok će Igman gostovati Širokom Brijegu.

U isto vrijeme odigrana je i utakmica u Doboju gdje je Sloga Meridian nakon nevjerovatnog preokreta savladala GOŠK. Za ekipu iz Gabele pogađali su Čoko i Hasukić, dok je gol za domaće postigao Grabež te se do 88. minute smatralo da je sve gotovo. Međutim, Sloga potom postiže dva pogotka preko Jovića i Milanovića, dolazi do preokreta i važna tri boda.

Rezultat i strijelci:

Igman - Zrinjski 0:2 (Kiš 9', 43')

Sloga - GOŠK 3:2 (Grabež 71', Jović 88', Milanović 90+4' - Čoko 53', Hasukić 54')

Tabela:

Standings provided by Sofascore