Nekoliko derbija
36

Žrijeb nokaut faze Evropske lige: Milan ide u Francusku, Romi težak zadatak

D. P.
Milan je jedan od glavnih favorita takmičenja (Foto: EPA-EFE)
Milan je jedan od glavnih favorita takmičenja (Foto: EPA-EFE)
Nakon što smo saznali parove osmine finala Lige prvaka, na red je došao žrijeb nokaut-faze Evropske lige koji je također obavljen u švicarskom Nyonu.

UEFA je današnji dan odabrala za žrijebove svih svojih klupskih nogometnih takmičenja, a nakon Lige prvaka, izvučeni su i parovi Evropske lige. Od 14 sati na rasporedu je i žrijeb Konferencijske lige.

Za razliku od Lige prvaka, gdje su izvučeni parovi osmine finala, u Evropskoj ligi krećemo od šesnaestine finala u kojoj se takmiče drugoplasirani u grupi iz ovog takmičenja protiv trećeplasiranih iz Lige prvaka, koji put nastavljaju u Evropskoj ligi.

Jedan od favorita takmičenja Milan igrat će protiv francuskog Rennesa, dok bi zanimljivo trebalo biti i u dvomeču Feyenoorda i Rome. Uzbudljivo bi trebalo biti i u duelu Šahtara i Marseillea.

Osam parova šesnaestine finala:

Feyenoord - Roma

Milan - Rennes

Lens - Freiburg

Young Boys - Sporting Lisabon

Benfica - Toulouse

Braga - Qarabag

Galatasaray - Sparta Prag

Šahtar - Marseille

Osam pobjednika grupa Evropske lige već je u osmini finala. Završna utakmica sezone igra se u Dublinu kada ćemo saznati novog pobjednika Evropske lige.

Podsjetimo, Evropska liga funkcioniše tako da je u osmini finala već osam klubova koji su osvajali grupu i koji su bili slobodni u ovom žrijebu:

Ekipe koje su već u osmini finala: West Ham, Brighton, Rangers, Atalanta, Liverpool, Villarreal, Slavia Prag i Bayer Leverkusen.